Ξεκινά 1η Οκτωβρίου το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου

Ξεκινά 1η Οκτωβρίου το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου

Ανοίγει τις πύλες του την 1η Οκτωβρίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αιγαίου (9o Aegean Docs).

Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι το κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Λήμνο, ενώ θα υπάρχουν ταυτόχρονες προβολές σε Λέσβο, Χίο, Ικαρία, Άγιο Ευστράτιο, Φούρνους, Ψαρά και Οινούσσες. Έτσι το 9ο Aegean Docs θα αποτελέσει για μία εβδομάδα, από 1 έως 6 Οκτωβρίου, ένα βήμα πολιτισμού και διαλόγου στο Αιγαίο.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συνθέτουν 40 ταινίες ντοκιμαντέρ από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ελλάδα, σε πρώτη προβολή στα νησιά αλλά και με ευρωπαϊκές και διεθνείς πρεμιέρες. Είκοσι πέντε σκηνοθέτες και παραγωγοί από την Ελλάδα και την Ευρώπη θα ταξιδέψουν στη Λήμνο και στη Μυτιλήνη για να συναντήσουν το κοινό και να συζητήσουν μαζί του.

Φέτος, για δεύτερη φορά, η Λήμνος θα φιλοξενήσει την έδρα του Φεστιβάλ, χάρις στην συνεργασία του Δήμου Λήμνου, του Οργανισμού Εκπαίδευσης διά Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, και Αθλητισμού Δήμου Λήμνου.

Από την Λήμνο, σε απευθείας μετάδοση (livestreaming). θα μεταδίδονται οι συζητήσεις με το κοινό, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν και οι θεατές των ίδιων ταινιών από τα άλλα νησιά. Η είσοδος σε όλες τις αίθουσες θα είναι ελεύθερη. Παράλληλα θα διοργανωθεί διήμερο ανοικτό σεμινάριο με τίτλο «Γνωρίστε τον κόσμο του nτοκιμαντέρ» στο οποίο θα διδάξουν έμπειροι και καταξιωμένοι σκηνοθέτες. Η συμμετοχή στο σεμινάριο θα είναι δωρεάν.

Ας σημειωθεί ότι η οργανωτική επιτροπή σε συνεργασία με τα στελέχη του Δήμου Λήμνου έχει προσαρμόσει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα λόγω της COVID-19. Στις προβολές θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Το πρόγραμμα των προβολών του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες με δελτίο τύπου και στο site: www.aegeandocs.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ