Κλείσιμο

Αριστοτέλης Ωνάσης: 50 χρόνια επιχειρηματικής ιστορίας – Τα επιτεύγματα του Έλληνα μεγιστάνα

Μια έκδοση για την πεντηκονταετή λειτουργία του πολυεθνικού επιχειρηματικού ομίλου Ωνάση που φωτίζει το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Αριστοτέλη Ωνάση

Ανάμεσα στις προθήκες των μικρογραφιών από τα πρώτα πλοία του Αριστοτέλη Ωνάση και με διάκοσμο ένα αντίγραφο των μινωικών παραστάσεων που κοσμούν την πισίνα του «Χριστίνα Ο.», – της ιστορικής θαλαμηγού – ακούγεται η φράση πως «η ναυτιλία δεν είναι επιστήμη αλλά τέχνη. Και πως ο Αριστοτέλης Ωνάσης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της ναυτιλίας». Τάδε έφη, ο εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός στο πόντιουμ που είχε στηθεί νωρίτερα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, για την παρουσίαση της έκδοσης «Ιστορία των επιχειρήσεων Ωνάση 1924-1975». Το μυθικό πορτρέτο ενός επιχειρηματία φιλοτεχνείται σ’ ένα βιβλίο των εκδόσεων του Ιδρύματος Ωνάση μετά από μακροχρόνια έρευνα του Κέντρου Ναυτιλιακής Ιστορίας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του ΙΤΕ.

Το αρχείο που έγινε βιβλίο

Ήταν το 2017 όταν η διευθύντρια του, Τζελίνα Χαρλαύτη βρέθηκε μπροστά σε ένα ογκωδέστατο αρχείο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Αριστοτέλη Ωνάση από 240 εταιρείες που είχε ιδρύσει μέχρι και το θάνατο του το 1975.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr