Κλείσιμο

Διεθνές βραβείο στην σπαραξικάρδια φωτογραφία αποχαιρετισμού «Georgy»

Το πρώτο βραβείο στα Siena International Photo Awards κέρδισε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ Salwan Georges

Η συγκινητική φωτογραφία μιας οικογένειας στην Ουκρανία που τη διέλυσε ο πόλεμος κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Siena International Photo Awards - ένας από τους πλέον ευρέως αναμενόμενους παγκοσμίως διαγωνισμούς φωτογραφίας.

Το κορυφαίο βραβείο πήρε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ της The Washington Post, Salwan Georges για την φωτογραφία του με λεζάντα «Georgy».

Ο φωτογράφος αιχμαλώτισε με τον φακό του τη στιγμή στην οποία ο Georgy Keburia έπρεπε να αποχαιρετίσει τη γυναίκα του Maya και τα παιδιά του καθώς ανέβαιναν στο τρένο στην Οδησσό για τη Λβιβ στις 5 Μαρτίου του 2022.

Στο στιγμιότυπο του σπαραξικάρδιου αποχαιρετισμού, τα συναισθήματα της συζύγου του είναι ανάγλυφα στο πρόσωπό της ενώ η παλάμη της πιέζει το τζάμι. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Siena Awards (@sienawards)

Στον διαγωνισμό αναδείχθηκαν ακόμα νικητές σε 12 κατηγορίες οι οποίοι με τον φακό τους αιχμαλωτίζουν φύση, σπορ, καθημερινότητα και πολλά άλλα.

Από μια αγέλη λιονταριών που διασχίζουν την αφρικανική σαβάνα μέχρι έναν τολμηρό νεαρό που χρησιμοποιεί τη στέγη ενός βενζινάδικου ως βατήρα για βουτιά στο νερό, οι φωτογραφίες που βραβεύτηκαν είναι μια απίστευτη ματιά στη ζωή, σε όλον τον πλανήτη (https://www.instagram.com/sienawards/).

Οι βραβευμένες φωτογραφίες εκτίθενται στη Σιένα της Ιταλίας - στην Distilleria Lo Stellino - στο πλαίσιο της έκθεσης «'Ανθρωποι Μοιράζονται όλον τον Κόσμο», η οποία ολοκληρώνεται στις 19 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ