Κλείσιμο

«Είσαι γ@@@ τρελός»: Όταν ο Χάρβεϊ Καϊτέλ έβρισε τον Στάνλεϊ Κούμπρικ στο Eyes Wild Shut 

Μα, θα πει κανείς, ο Χάρβεϊ Καϊτέλ δεν παίζει στο «Μάτια Ερμητικά Κλειστά». Ακριβώς... Πώς διηγήθηκαν το περιστατικό ο ίδιος ο Καϊτέλ και ο Γκάρι Όλντμαν

Δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά είναι από τα «πιπεράτα» παρασκήνια του Χόλιγουντ: ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Χάρβεϊ Καϊτέλ δεν δίστασε να... σκυλοβρίσει τον συμπατριώτη του σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κούμπρικ στην ταινία του Eyes Wild Shut («Μάτια Ερμητικά Κλειστά») στην οποία πρωταγωνιστούν ο Τομ Κρουζ και Νικόλ Κίντμαν. 


Μα, θα πει κανείς, ο Χάρβεϊ Καϊτέλ δεν παίζει στο «Μάτια Ερμητικά Κλειστά;». Ακριβώς. Ο Χάρβεϊ Καϊτέλ είχε το ρόλο που υποδύθηκε τελικά ο Σίντεϊ Πόλακ στην ταινία, που έμελλε να ήταν και η τελευταία του Κούμπρικ. 

Την ιστορία είχε διηγηθεί ο ίδιος ο ηθοποιός (που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου). 

«Ήταν μια ιδιοφυία. Ο Κούμπρικ έκανε κάποια πράγματα με τα οποία διαφωνούσα. Δεν μού άρεσαν. Θεωρούσα ότι έδειχναν έλλειψη σεβασμού. Και δεν δέχομαι έλλειψη σεβασμού από αυτόν ή οποιονδήποτε άλλον (…) δεν θέλεις να απολυθείς, αλλά απολύθηκα» είχε σχολιάσει ο Καϊτέλ. 

Το περιστατικό σχολίασε και ο Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γκάρι Όλντμαν με περισσότερο γλαφυρές λεπτομέρειες: «Απλώς περνούσε από μια πόρτα, και μετά το 68ο γύρισμα της σκηνής που ο Καϊτέλ περνούσε την πόρτα (λέει) ‘φεύγω από εδώ… Είσαι γ@@@ τρελός’,  και έφυγε. Απλώς (του) έλεγε (ο Κούμπρικ) ‘κάνε το ξανά…’.  Αγαπώ τα έργα του Κούμπρικ, αλλά δεν ξέρω πώς θα είχα λειτουργήσει με αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Όλντμαν. 


 

Πηγή: skai.gr