Josh O'Connor: Υποδύεται τον αρχαιολόγο και τυμβωρύχο στην ταινία «La Chimera»

Ο Βρετανός ηθοποιός πρωταγωνιστεί μαζί με την Ιζαμπέλα Ροσελίνι, η οποία υποδύεται πρώην τραγουδίστρια της όπερας στην ταινία που μόλις έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών 

Ο Τζος Ο' Κόνορ άφησε πίσω του τον ρόλο του πρίγκιπα Κάρολου για τον χαρακτήρα του Άρθουρ, νεαρού Άγγλου αρχαιολόγου που εμπλέκεται σε μαύρη αγορά κλεμμένων αρχαιοτήτων τη δεκαετία του 1980, στην ταινία «La Chimera» της Αλίτσε Ρορβάχερ. Ο Βρετανός ηθοποιός πρωταγωνιστεί μαζί με την Ιζαμπέλα Ροσελίνι, η οποία υποδύεται πρώην τραγουδίστρια της όπερας στην ταινία που μόλις έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών του 2023.

«Ο Τζος είναι ένας πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος, εκτός από σπουδαίος ηθοποιός», είπε η Αλίτσε Ρορβάχερ στο «Variety» σχετικά με την επιλογή του Ο' Κόνορ ως πρωταγωνιστή. «Έκανε τεράστια προσπάθεια να μάθει ιταλικά και πέρασε πολύ χρόνο με τους tombaroli (τυμβωρύχοι) και δημιούργησε σχέση μαζί τους. Ήταν μια μεγάλη επαγγελματική και ανθρώπινη ανακάλυψη για μένα», ανέφερε η σκηνοθέτιδα. 

«Έψαξε πραγματικά στον χαρακτήρα του Άρθουρ. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών γυρισμάτων της ταινίας επέλεξε να ζήσει σε ένα φορτηγό επειδή ήθελε να μένει στο υπόστεγο του Άρθουρ για να νιώσει πραγματικά αυτόν τον χαρακτήρα. Είναι πολύ παθιασμένος με την κεραμική, οπότε ο τρόπος που άγγιζε τα αρχαία ετρουσκικά κεραμικά και άλλα αντικείμενα ήταν πολύ σημαντικός», πρόσθεσε. 

Παρά το γεγονός ότι υποδύθηκε ένα τόσο διάσημο μέλος της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου, τον πρίγκιπα (νυν βασιλιά) Κάρολο στη σειρά «The Crown», ο Βρετανός ηθοποιός στην αρχή δεν είχε εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον να περάσει από οντισιόν για τον ρόλο.
 
«Νομίζω ότι ένα μέρος του εαυτού μου ένιωσε ότι, πέρα από το ότι είναι ο πρίγκιπας Κάρολος ένας πολύ πλούσιος και κομψός άντρας, ποιο είναι το νόημα;» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Guardian». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ