Κλείσιμο

Χάρης Δούκας στον ΣΚΑΪ: «Ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να γίνει πιο πράσινος, δεν μπορεί να είναι μόνο μία πόλη τουριστών»

«Θέλουμε να είμαστε στη δεύτερη Κυριακή και εκεί να κάνουμε την ανατροπή. Ο δήμος πρέπει να γίνει πιο πράσινος, χρειάζεται μία αλλαγή παραδείγματος» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας με τον συνδυασμό «Αθήνα Τώρα»

«Ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να γίνει πιο πράσινος, δεν μπορεί να είναι μόνο μία πόλη τουριστών», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας με τον συνδυασμό «Αθήνα Τώρα», στον ΣΚΑΪ.

«Ξεκινήσαμε σε μία περιόδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα, με πυρκαγιές, πλημμύρες, κλιματική κρίση, εκλογή νέου προέδρου ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στον 15 Αύγουστο έπρεπε να φτιάξουμε τα ψηφοδέλτια και να γυρίσουμε τις γειτονιές. Παρ' όλ' αυτά καταφέραμε και μιλήσαμε για την Αθήνα και είδα ότι μας αγκάλιασαν οι πολίτες. Νομίζω ότι έχουμε κάνει τη διαφορά», ανέφερε ο κ. Δούκας στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

«Θέλουμε να είμαστε στη δεύτερη Κυριακή και εκεί να κάνουμε την ανατροπή. Ο δήμος πρέπει να γίνει πιο πράσινος, χρειάζεται μία αλλαγή παραδείγματος».

Ερωτηθείς για το αν η Αθήνα πρέπει να αποτελεί ένα τουριστικό προιόν, ο ίδιος απάντησε πως δεν μπορεί να είναι μόνο μία πόλη τουριστών.

«Υπάρχουν πολλές περιοχές στην Αθήνα που έχουν μόνο airbnb και ξενοδοχεία, που έχουν κουδούνια χωρίς ονόματα. Εμείς θέλουμε νέους και μόνιμους κατοίκους προκειμένου να υπάρχει μία δυναμικότητα η οποία θα μειώσει και την εγκληματικότητα, θέλουμε γειτονιές όπως το Μετς, το Κουκάκι και το Παγκράτι», δήλωσε ο ίδιος.

«Προτείνω ενεργειακές κοινότητες για να μειωθεί η ενεργειακή φτώχεια»

Σχετικά με το τι είναι αυτό που λείπει από την Αθήνα ο Χάρης Δούκας δήλωσε πως «Η Αθήνα είναι σκληρή περιβαλλοντικά, είναι μία πολη με χαμηλή ποιότητα αέρα και χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο, έχει πολυ υψηλές θερμοκρασίες, είναι μία τσιμεντούπολη, έχει πολυ μεγάλη ηχορύπανση και είναι ενεργειακά φτωχή.

«Τι σημαίνει ενεργειακή φτώχεια; Ότι κοντά στους 50.000 περιμένουν ένα επιδομα θέρμανσης για να ζεστάνουν το σπίτι τους, εγώ λοιπόν προτείνω ενεργειακές κοινότητες οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στα νοικοκυριά να έχουν καθαρη ηλεκτρική ενέργεια για 25 χρόνια με πολυ χαμηλή τιμή».

«Στη διάρκεια που ήταν δήμαρχος ο κ. Μπακογιάννης θεωρώ πως έχει υπάρξει μία σημαντική οπισθοδρόμηση περιβαλοντικά και κοινωνικά», δήλωσε ο κ. Δούκας.

Πηγή: skai.gr