Νέα πρόκληση ανοικτά από το Φαρμακονήσι: Tουρκική ακταιωρός «μια ανάσα» από το ελληνικό λιμενικό

Nέο περιστατικό τουρκικής επιθετικότητας, αυτή τη φορά έξω από το Φαρμακονήσι, όταν τουρκική ακταιωρός έφτασε μία ανάσα από σκάφος του ελληνικού λιμενικού. 
Αυτά, ενώ τα περιστατικά παραβιάσεων τουρκικών αλιευτικών με τις πλάτες της ακτοφυλακής στο ανατολικό αιγαίο είναι καθημερινά, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους Έλληνες αλιείς.

Λίγο πριν από το διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών το βράδυ της Κυριακής, η προκλητικότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο φτάνει για μια ακόμη φορά στα άκρα αφού τουρκική ακταιωρός πλησίασε ξανά σκάφος του ελληνικού λιμενικού, έξω από το Φαρμακονήσι. 

Οι άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής μάλιστα κρατούσαν και τα όπλα στα χέρια τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό σκάφος βρισκόταν στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων και μετά από περίπου 13 λεπτά αποχώρησε από το σημείο. 

"Χθες είχε πάνω από το Γαϊδουρόνησο είχε πόσες ανεμότρατες, έξι επτά ανεμότρατες τουρκικές μέσα στα ελληνικά νερά. Πάει το δικό μας πλωτό το διώχνει πάλι να τοι κι έρχονται. Δηλαδή δεν σταματάει αυτή, αυτή  η επιθετικότητα των Τούρκων, δεν σταματάει!", δηλώνει ο Σαρούκος Κώστας, Ψαράς από την Κάλυμνο.

Όλα αυτά την ώρα που τουρκικά αλιευτικά σκάφη πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά νησιά προκειμένου να ψαρέψουν. 
Νέο βίντεο που παρουσιάζει ο ΣΚΑΪ δείχνει τουρκικά σκάφη πριν 20 μέρες να έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

Οι Έλληνες ψαράδες ζητούν άμεση παρέμβαση προκειμένου να προστατευτούν και να μπορέσουν να ψαρέψουν ανεμπόδιστα. 

Πηγή: skai.gr