Μόσιαλος: Πώς έπεισα έναν ανεμβολίαστο ταξιτζή να κάνει εμβόλιο για κορωνοϊό

Το πως κατάφερε να πείσει ανεμβολίαστο οδηγό ταξί να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοιού διηγήθηκε σε ανάρτηση του ο καθηγητής στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Οπως αναφέρει ο καθηγητής, ο οδηγός ήταν ανεμβολίαστος, πίστευε ότι είναι προστατευμένος από τον ιό χάρις στην διατροφή του ενώ παράλληλα φοβόταν τυχόν επιπτώσεις του σκευάσματος στον οργανισμό του.

Μετά από μια διαδρομή με πελάτη τον κ. Μόσιαλο, φαίνεται ότι άλλαξε άποψη.

"Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν είναι αρνητές η ψεκασμένοι. Δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν εύλογες ανησυχίες" έγραψε ο καθηγητής.

Αναλυτικά η ανάρτηση Μόσιαλου

«Μόλις συζήτησα αναλυτικά με ιδιοκτήτη ταξί για τα εμβόλια. Έβρεχε και κολλήσαμε για αρκετή ώρα στην κίνηση στο κέντρο της Αθήνας. Δεν έχει κάνει το εμβόλιο γιατί τρώει πρατόγαλο και χλωροτύρι και θεωρούσε ότι ήταν προστατευμένος. Εξήγησα γιατί δεν είναι.

Θεωρούσε επίσης ότι τα mRNA εμβόλια μένουν στο σώμα μας για πάντα και ίσως προκαλέσουν μακροχρόνιες παρενέργειες. Δεν ισχύει αυτό. Το mRNA μένει στον οργανισμό μας για λίγες ημέρες η εβδομάδες και μετά διαλύεται.

Το ερώτημα με το mRNA και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις μου το έχουν θέσει αρκετοί πολίτες τις τελευταίες ημέρες. Χρειάζεται συστηματική ενημέρωση με υπομονή και κατανόηση όλων των ανησυχιών.

Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν είναι αρνητές η ψεκασμένοι. Δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν εύλογες ανησυχίες.

Νομίζω ότι τον έπεισα να κάνει το εμβόλιο».

Πηγή: skai.gr