Κλείσιμο

Κρίσιμες ώρες για το Παβαρότι

Ο Ιταλός σταρ της όπερα, Λουτσιάνο Παβαρότι, που θεωρείται από πολλούς ως ο σημαντικότερος τενόρος της γενιάς του, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τη μάχη που έχει δώσει με τον καρκίνο, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο ηλικίας 71 ετών τενόρος, που έχει βοηθήσει στην διάδοση της όπερας και έχει παρουσιαστεί μπροστά σε μεγάλα ακροατήρια σε όλο τον κόσμο, έχασε για λίγη ώρα τις αισθήσεις του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Τηλεοπτικός σταθμός στην ιδιαίτερη πατρίδα του Παβαρότι, τη Μόντενα, μετέδωσε πως ο καλλιτέχνης έχει χάσει τις αισθήσεις του και υποφέρει από νεφρική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο σπίτι του έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι.

Ο Παβαρότι υποβλήθηκε σε εγχείριση για καρκίνο στο πάγκρεας τον Ιούλιο του 2006.

"Λέγεται ότι είναι σε σοβαρή κατάσταση", αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Ιατρικές πηγές στη Μόντενα απέφυγαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του, αλλά ένας από τους φίλους του καλλιτέχνη δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρόιτερ ότι έχει πληροφορηθεί πως ο Παβαρότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο από την πλευρά της οικογένειας του Παβαρότι.

Τον περασμένο μήνα ο τενόρος εισήχθη σε νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και μετά από μια σειρά ιατρικών εξετάσεων πήρε εξιτήριο, στις 25 Αυγούστου. Έκτοτε βρίσκεται στην βίλα του, στη Μόντενα.
Πηγή: skai.gr