Να βελτιωθεί η ρύθμιση για το 25ευρο στα νοσοκομεία, όσον αφορά τους ανέργους προσπαθεί το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά και τη χθεσινοβραδινή συνεργασία που είχε για το θέμα με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να βρει ισοδύναμα μέτρα ώστε να εξαιρεθούν συγκεκριμένες ομάδες ανέργων. Πάντως, το ΠΑΣΟΚ εμμένει στην ολοκληρωτική απόσυρση ή αναστολή του μέτρου.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το μέτρο των 25 ευρώ δεν αφορά την εξέταση στο νοσοκομείο, αλλά μόνο τη νοσηλεία.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής από το 25ευρο εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες, άτομα με αναπηρία άνω του 80%, άποροι, φυλακισμένοι, στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι οι ενδοκυβερνητικές κόντρες λίγους μήνες μετά την πανηγυρική υπερψήφιση του συγκεκριμένου μέτρου τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ότι άλλο ένα ζήτημα αντιμετωπίζεται ως μια ευκαιρία ανέξοδων επικοινωνιακών παιχνιδιών πάνω στην πλάτη ενός ελληνικού λαού.

Τροπολογία για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ, άλλα και του ενός ευρώ
ανά συνταγή στα φάρμακα, κατάθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για να θέσουν προ των ευθυνών τους τους βουλευτές της συγκυβέρνησης που διαμαρτύρονται, όπως ανακοίνωσε στο σταθμό μας ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος Νότης Μαριάς.

Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι "κανένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει χωρίς υγειονομική περίθαλψη, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης. Καμιά δημοσιονομική σκοπιμότητα δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών..." καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ