Απάντηση στην Άγκυρα: Καμία διάθεση επεκτατισμού από τον Νίκο Δένδια

Απάντηση στην Άγκυρα: Καμία διάθεση επεκτατισμού από τον Νίκο Δένδια

Πηγές του ΥΠΕΞ σημείωναν πως αυτό που έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας για την Αγία Σοφία δεν έχει την παραμικρή σχέση με διάθεση επεκτατισμού.

Κρατώντας τους τόνους χαμηλά απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών απέρριψαν τα περί διάθεσης επεκτατισμού από την πλευρά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με αφορμή ανάρτηση που είχε κάνει για την Αγία Σοφία.

Οι κύκλοι σημείωναν πως αυτό που έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας για την Αγία Σοφία δεν έχει την παραμικρή σχέση με διάθεση αναθεώρησης.

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, για πολλοστή φορά, έθεσε το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί όπως και το ζήτημα των πρόσφατων βανδαλισμών στην Αυτοκρατορική Πύλη» αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Σε μπαράζ αναρτήσεων, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε: 

«Αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη.

Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται ως τέμενος επί αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453.

Είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία, ο γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, του 1500 και στην κατασκευή κινηματογράφων, εκθεσιακών αιθουσών, καταλυμάτων και αποθηκών στη θέση τους.

Η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με χονδροειδείς ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητες της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη.

Τιμούμε τη μνήμη του Σουλτάνου Μωάμεθ το Προθητή και του ηρωικού στρατού του, που κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη πριν από 569 χρόνια, με έλεος, ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες».

Πηγή: skai.gr