Θησείο: Συνέλαβαν ανήλικους με μολότοφ- Φόβοι ΕΛΑΣ για αντιεξουσιαστές που «στρατολογούν» παιδιά (vid)

Θησείο: Συνέλαβαν ανήλικους με μολότοφ- Φόβοι ΕΛΑΣ για αντιεξουσιαστές που «στρατολογούν» παιδιά (vid)

Στη σύλληψη 5 νεαρών ηλικίας 17,14, και 15 ετών, οι οποίοι όπως ομολόγησαν ετοίμαζαν επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια,  προχώρησε χθες το βράδυ, στην περιοχή του Θησείου, η ασφάλεια.

Οι, άνδρες της ΕΛΑΣ  εντόπισαν τους πέντε νεαρούς και κινήθηκαν προς το μέρος τους για να τους κάνουν έλεγχο, τον οποίο οι ανήλικοι προσπάθησαν να αποφύγουν.

Πάνω τους βρέθηκαν άδεια μπουκάλια καθώς και μπουκάλια με βενζίνη.

Μόνο δύο εκ των ανηλίκων γνωρίζονταν ήδη μεταξύ τους και συναντήθηκαν χθες και οι 5 για πρώτη φορά κατόπιν ραντεβού που κανόνισαν μέσω εφαρμογής στο διαδίκτυο.

Την ίδια ώρα δύο εξ αυτών είχαν συμμετοχή στα επεισόδια της Παρασκευής 5-5 στην Πλατεία Συντάγματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο περιθώριο των εξελίξεων τρία είναι τα ζητούμενα που απασχολούν τις αρχές.

Αρχικώς το ενδεχόμενο να έχει συντελεστεί κάποια αλλαγή στη μεθοδολογία και την κατασκευή των μολότοφ  καθώς φαίνεται πως παύουν να υπάρχουν συγκεκριμένες τοποθεσίες από τις οποίες αντλούνται και κατασκευάζονται ενώ τα «ραντεβού για επιθέσεις» ίσως να δίνονται πλέον διαδικτυακά.

Αφετέρου, το ενδεχόμενο οι «βετεράνοι- αντιεξουσιαστές» να προβαίνουν στην στρατολόγηση  «αχαρτογράφητων» νεαρών παιδιών που δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές προκειμένου να περνούν απαρατήρητοι και να σκορπίζουν τα εργαστήρια κατασκευής των μολότοφ ώστε να γίνονται επιθέσεις χωρίς να υπάρχουν γιάφκες που βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών.

Ειδικότερα, οι αρχές ψάχνουν για «στρατολόγους», οι οποίοι προσεγγίζουν τα νεαρά παιδιά, και ενδέχεται να έχουν «παρελθόν» με τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πηγή: skai.gr