Κλείσιμο

Πυρκαγιά σε ΜΕΘ

Πρωτοφανές περιστατικό για τα νοσοκομειακά χρονικά σημειώθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να προκληθούν εγκαύματα σε νοσηλευόμενο ασθενή αλλά και στα χέρια του διευθυντού της Μονάδας που παρενέβη να σώσει τον ασθενή.

Συγκεκριμένα από "θαύμα" σώθηκαν νοσηλευόμενοι, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, όταν από σπινθήρα στην παροχή οξυγόνου εκδηλώθηκε πυρκαγιά με θύμα νοσηλευόμενο.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην έγκαιρη αντίδραση του προσωπικού που έσωσε τον ασθενή περιορίζοντας την επέκταση της φωτιάς στην ΜΕΘ, αφού η παροχή οξυγόνου λειτουργούσε ως "φλόγιστρο" σκορπώντας φωτιά προς κάθε κατεύθυνση με μεγάλη ταχύτητα λόγω της πίεσης.

Για το θέμα ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας, δια του Εθνικού Κέντρου Υγείας, ενώ στην Μονάδα βρέθηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής προκειμένου να εντοπισθεί η ανεξήγητη, προς το παρών, αιτία που προκάλεσε την επικίνδυνη τεχνική βλάβη και διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο ασθενής που υπέστη τα εγκαύματα, νοσηλεύεται στην ΜΕΘ εδώ και ημέρες σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση με βαριά εγκεφαλική αιμορραγία.

Με δεδομένους τους αυστηρούς κανόνες λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και νοσηλείας των ασθενών, αλλά και το γεγονός ότι η Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αποτελεί μία από τις καλύτερα οργανωμένες μονάδες νοσοκομείων της χώρας, ελπίζεται ότι μέσω της έρευνας των ειδικών θα εντοπισθούν τα αίτια που προκάλεσαν το επικίνδυνο περιστατικό.
Πηγή: skai.gr