Όλοι Μαζί Μπορούμε - Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας: Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου σε Δήμο Παλλήνης - Δήμο Βέλου – Βόχας

Όλοι Μαζί Μπορούμε - Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας: Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου σε Δήμο Παλλήνης - Δήμο Βέλου – Βόχας

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου παρέχονται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Παλλήνης και στο Δήμο Βέλου – Βόχας.

Οι εξετάσεις παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Στο Δήμο Παλλήνης, οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, από την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία θα βρίσκεται σταθμευμένη επί των οδών Γαργηττού & Μιλτιάδου στον Γέρακα (Κολυμβητήριο 2ο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γέρακα) και ένα μήνα περίπου μετά, θα μεταφερθεί στο Αθλητικό Κέντρο «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» (επί της Λεωφ. Μαραθώνος) στην Παλλήνη.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 14:00, με τον Δήμο Παλλήνης, στα τηλέφωνα 210.6668888213.2031627213.2031632 και 213.2031610 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Στο Δήμο Βέλου – Βόχας, οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία θα βρίσκεται σταθμευμένη :

α) από 16/3/2021 στην Κοινότητα Βέλου,

β) από 5/4/2021 στην Κοινότητα Βραχατίου και

γ) από 10/5/2021 στην Κοινότητα Ζευγολατιού.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 27413.60601-02 και 27433.60254, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι διαγνώσεις των μαστογραφιών και των λαμβανομένων επιχρισμάτων γίνονται από έμπειρους ιατρούς ακτινολόγους και κυτταρολόγους, βάσει των ευρωπαϊκών κατευθυντηρίων οδηγιών των προγραμμάτων πληθυσμιακού ελέγχου.

Έχει ληφθεί η απαραίτητη έγκριση από τον ΕΟΔΥ σχετικά με όλα τα μέτρα που τηρούνται στην αυτοκίνητη μονάδα για την προστασία των προσερχόμενων προς εξέταση γυναικών, του προσωπικού, καθώς και της σωστής απολύμανσης των χώρων της μονάδας.

Οι γυναίκες ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους ταχυδρομικώς, με προσωπική επιστολή. Στις γυναίκες στις οποίες είναι απαραίτητος ο συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται, επίσης δωρεάν, στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος, με επιπλέον εξετάσεις. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Πηγή: skai.gr