Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανησυχεί για τις μεταλλάξεις: Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί

Την ανησυχία του για τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης για την πορεία της πανδημίας. Επεσήμανε την ανάγκη για διαρκή επιφυλακή και επαγρύπνηση.

«Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί. Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Μετά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα τήρησης των μέτρων, τονίζοντας πως δεν έχουνε οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία η οποία είναι ακόμα εδώ.

«Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, και ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν πλήρως τα «λίγα μέτρα τα οποία έχουν απομείνει» και από τους επαγγελματίες, ειδικά της εστίασης, να εφαρμόσουν απόλυτα τα μέτρα που έχουν καταρτιστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών.

«Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 

Πηγή: skai.gr