Κορωνοϊός: Αυτοψία του ΣΚΑΪ στην ειδική μονάδα διαχείρισης κρουσμάτων στον «Ευαγγελισμό» (vid)

Στον 6ο όροφο, στο κτίριο Πατέρα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός , γίνεται η διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων αλλά και θετικών ασθενών στον covid. 

Ο Αντώνης Σεφερλής με την κάμερα του ΣΚΑΪ συνάντησε τον επικεφαλής της ειδικής  μονάδας .

Όπως εξηγεί ο Βαγγέλης Μπάλης, πνευμονολόγος και υπεύθυνος μονάδας για τα περιστατικά covid 19, εκεί έρχονται οι ασθενείς που έχουν συμπτώματα, που δεν μπορούν να παραμείνουν στο σπίτι τους και χρειάζονται παρακολούθηση υψηλού επιπέδου.

«Υπάρχει μια πάρα πολύ καλή επαφή…Συνεργάσιμοι. Οι περισσότεροι που είναι νέοι άνθρωποι μπορούνα να έχουν επικοινωνία με τάμπετ, με τους δικούς τους ανθρώπους. Στους ηλικιωμένους κάνουμε τον ενδιάμενο και τους βοηθάμε να ξεπεράσουν ψυχολογικά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται», αναφέρει ο γιατρός. 

«Έχουμε νοσηλεύσει 90 θετικά περιστατικά για covid-19 μέχρι και χθες από τους οποίους οι 36 πήγαν στη ΜΕΘ, 15 έχουν διακομισθεί σε άλλα νοσοκομεία και 21 περιστατικά έχουν ήδη πάρει εξιτήριο» αναφέρει η ειδικεύομενη παθολογίας Άννα- Λουίζα Χαλιάσου.

Στην ειδική μονάδα COVID 19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, έχουν δημιουργηθεί δύο πτέρυγες.  Στη μια πλευρά βρίσκονται όσοι είναι ύποπτοι στον κορωνοιό. Στην άλλη πλευρά όσοι νοσούν. Στο σύνολο 33 συμπολίτες μας.

Σ αυτά τα δωμάτια γιατροί και νοσηλευτές εξοπλισμένοι με τις ειδικές στολές προστασίας επιπέδου 3 και φορώντας, φυσικά, γάντια και ειδικές προστατευτικές μάσκες, περιποιούνται τους ασθενείς .

Οι ασθενείς έρχονται τρομοκρατημένοι, μόνοι τους, χωρίς συνοδό. Σε ένα άγνωστο περιβάλλον βλέπουν ανθρώπους με μάσκες και γυαλιά.

«Είναι πρωτόγνωρο ότι οι ασθενείς δεν μπορούν να δουν τους γιατρούς τους… Τα πρόσωπα τους», δηλώνει ο ειδικευόμενος πνευμονολογίας Γιώργος Ζακυνθινός.

Και για αυτό όμως οι γιατροί βρήκαν λύση.

Σ έναν άλλο χώρο , λίγα μετρά πιο κάτω , οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες στολές όπως τους αποκαλούμε  έχουν δημιουργήσει το δικό τους .. στρατηγείο για να αξιολογούν όλοι μάζι κάθε περίπτωση ασθενούς ξεχωριστά 

«Εντυπωσιακό είναι η πολύ ταχεία πορεία που μπορούν να κάνουν οι ασθενείς, που από τη μια στιγμή σου λένε ότι είναι πολύ καλά και σε ένα δύωρο μπορεί να χρειαστούν να διασωληνωθούν» περιγράφει η Βισαρία Σακκά, λοιμωξιολόγος.

Οι μάχες με τον κορωνοϊό είναι εικοσιτετράωρες.Καθημερινές. Το ίδιο και οι νίκες .

Πηγή: skai.gr