Κικίλιας: Τηλεδιάσκεψη με υπουργούς υγείας Βαλκανίων για τον κορωνοϊό

Κικίλιας: Τηλεδιάσκεψη με υπουργούς υγείας Βαλκανίων για τον κορωνοϊό

Εντυπωσιακά αποτελέσματα έχει φέρει η εξαντλητική ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που γίνεται από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με το όσα είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε τηλεδιάσκεψη υπουργών Υγείας από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, για την Covid-19, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε από ελληνικής πλευράς και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος. Ο κ. Κικίλιας όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συνεχάρη τους ομολόγους του για την προσπάθειά αντιμετώπισης της πανδημίας και επισήμανε ότι μετά το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού, η περιοχή αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις.

Τονίζοντας ότι «πρωταρχικό μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της Δημόσιας Υγείας», ο υπουργός Υγείας παρουσίασε το ελληνικό μοντέλο διαχείρισης της κρίσης που στηρίζεται στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, το οποίο συνεδριάζει καθημερινά, αναλύει τα επιστημονικά δεδομένα και εισηγείται στην κυβέρνηση. Ο κ. Κικίλιας σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας «στάθηκε και στις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που ενίσχυσε με πάνω από 6.000 προσλήψεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας, διπλασίασε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τις κλίνες ΜΕΘ, εξασφάλισε επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας και δεκαπενταπλασίασε από την αρχή της πανδημίας τον αριθμό των μοριακών ελέγχων που διεξάγονται καθημερινά στη χώρα. Έκανε δε, ιδιαίτερη αναφορά στην εξαντλητική ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που γίνεται από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία και έχει φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Έλληνας υπουργός Υγείας ευχήθηκε στους ομολόγους του καλή επιτυχία στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, καθώς ο συνδυασμός της Covid με τη γρίπη αναμένεται να δοκιμάσει τα συστήματα Υγείας παγκοσμίως όπως λέει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας η οποία καταλήγει αναφέροντας πως ο Β. Κικίλιας «τόνισε ταυτόχρονα, ότι τα νέα από την επιστημονική έρευνα είναι ενθαρρυντικά και δίνουν ελπίδα, καθώς όπως όλα δείχνουν η κυκλοφορία ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου απέχει μόλις λίγους μήνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ