Ζητούσε εκατομμύρια για ένα τζιν

Αμερικανός έχασε την αγωγή για 54 εκατομμύρια δολλάρια που είχε καταθέσει επειδή έχασε το παντελόνι του σε καθαριστήριο!

Αμερικανός δικαστής έχασε την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον των Νοτιοκορεατών ιδιοκτητών καθαριστηρίου που έχασαν το παντελόνι του. Ο Ρόι Πίρσον, δικαστής διοικητικού δικαστηρίου, υποστήριξε ότι το καθαριστήριο είχε παραβιάσει το νόμο περί προστασίας του καταναλωτή.

Οι ιδιοκτήτες, με το να αρνηθούν να του καταβάλουν χίλια δολλάρια όταν έχασαν το παντελόνι του, δεν τήρησαν τη δέσμευσή τους να παράσχουν "Εγγυημένη Ικανοποίηση", υποστήριξε ο ενάγων.

Όμως, ο δικαστής του δικαστηρίου της Ουάσινγκτον που εκδίκασε την υπόθεση, απέρριψε το αίτημα για αποζημίωση, επιδικάζοντας μόνο τα έξοδα της δίκης.

Νομικοί της χώρας δήλωσαν ότι η υπόθεση, που καθυστέρησε να εκδικαστεί δύο ολόκληρα χρόνια και απαίτησε χιλιάδες ώρες έρευνας, προκάλεσε ζημιά στην εικόνα του αμερικανικού δικαστικού συστήματος.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων ζήτησαν την αποπομπή του κυρίου Πίρσον από το δικαστικό σώμα.

Η ιστορία άρχισε το 2005, όταν ο κύριος Πίρσον πήγε πολλά κοστούμια του στο καθαριστήριο της περιοχής όπου κατοικεί, στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να τους κάνει κάποιες μεταποιήσεις. Όταν επέστρεψε δύο μέρες αργότερα, έλειπε ένα παντελόνι.

Η οικογένεια Νοτιοκορεατών στην οποία ανήκει το καθαριστήριο δήλωσε ότι το παντελόνι βρέθκε μετά από λίγες μέρες και έγιναν προσπάθειες να επιστραφεί στον κύριο Πίρσον, όμως εκείνος επέμεινε ότι δεν ήταν το δικό του.

Οι υπολογισμοί που έκανε ο δικαστής για να καταθέσει την αγωγή των εκατομμυρίων δολλαρίων περιλαμβάνουν και το ότι, όπως υποστήριξε, έχασε 1400 ώρες για την προετοιμασία της αγωγής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ, προσέθεσε και το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου κάθε Σαββατοκύριακο, προκειμένου να πηγαίνει σε άλλο καθαριστήριο για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Πηγή: Πηγή: BBC, (επιμέλεια Μιχάλης Δελέγκος)