Κλείσιμο

Υποβρύχιο Titan: Ανακτήθηκε τμήμα του βαθυσκάφους με πιθανά ανθρώπινα λείψανα

Η δήλωση του Λιμενικού των ΗΠΑ συνοδευόταν από μια φωτογραφία που έδειχνε το άθικτο πίσω καπάκι από τιτάνιο του σκάφους, μήκους 22 ποδιών.

Συντρίμμια και πιθανά ανθρώπινα λείψανα ανασύρθηκαν από το υποβρύχιο Titan, ανακοίνωσε η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, μήνες μετά την έκρηξη του σκάφους, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι.

Το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια αποστολής διάσωσης την περασμένη εβδομάδα ανασύρθηκαν στοιχεία από τον πυθμένα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού. Η δήλωση συνοδευόταν από μια φωτογραφία που έδειχνε το άθικτο πίσω καπάκι από τιτάνιο του σκάφους μήκους, 22 ποδιών.

Τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν σε λιμάνι των ΗΠΑ για περαιτέρω αναλύσεις, ενώ στοιχεία που εικάζεται ότι πρόκειται για ανθρώπινα λείψανα «ανασύρθηκαν προσεκτικά μέσα από τα συντρίμμια του Τιτάνα και μεταφέρθηκαν για ανάλυση σε ιατρούς των ΗΠΑ», δήλωσε η Ακτοφυλακή. 

Το πρωί της 18ης Ιουνίου, το υποβρύχιο Titan καταδύθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού με πέντε άτομα να επιβαίνουν στο σκάφος. Ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει το απόγευμα σε ένα καναδικό ερευνητικό σκάφος, το Polar Prince, το οποίο του παρείχε υποστήριξη από την επιφάνεια περίπου 900 ναυτικά μίλια ανατολικά του Cape Cod, στη Μασαχουσέτη.

Περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά αφότου ο Τιτάνας καταδύθηκε, το Polar Prince έχασε την επαφή μαζί του και ειδοποίησε την Ακτοφυλακή. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια διεθνής επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στις 22 Ιουνίου, η Ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι είχαν βρεθεί ο κώνος της ουράς του Τιτάνα και άλλα συντρίμμια στον πυθμένα του ωκεανού, περίπου 1.600 πόδια μακριά από την πλώρη του Τιτανικού. Και οι πέντε επιβαίνοντες ήταν νεκροί.

Πηγή: skai.gr