Χτυπήματα κάτω από τη μέση

Να παρουσιάσουν τον Νικολά Σαρκοζί ως επικίνδυνο δεξιό, που φοβίζει τους ψηφοφόρους προσπαθούν οι αντίπαλοί του, τρεις ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, καθώς ο κεντροδεξιός υποψήφιος εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις και να θεωρείται φαβορί για την επικράτησή του στο δεύτερο γύρο.

\Ο ανησυχητικός κ. Σαρκοζί\ γράφει σε κύριο άρθρο της η αριστερή Λιμπερασιόν, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και οι συνεργάτες του ανησυχούν για την ανικανότητα του πρώην υπουργού Εσωτερικών να αμβλύνει το σκληροπυρηνικό προφίλ του και να διευρύνει την απήχήσή του στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους.

Οι κυριότεροι αντίπαλοι του Σαρκοζί, η σοσιαλίστρια Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού, εστιάζουν επίσης τα πυρά τους στον χαρακτήρα του, επιχειρώντας να μετατρέψουν την ψηφοφορία σε ένα δημοψήφισμα για την προσωπικότητά του, όσο και για την πολιτική του.

Σκιαγραφώντας τον Σαρκοζί ως προκλητικό και επικίνδυνο δεξιό, οι αντίπαλοί του αναφέρουν με έμφαση ότι ο κεντροδεξιός υποψήφιος αδυνατεί να επισκεφτεί τα υποβαθμισμένα πολυεθνικά προάστια του Παρισιού χωρίς να συνοδεύεται από έναν μικρό στρατό των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, γεγονός που δείχνει ότι δεν μπορεί να διαθέτει την αναγκαία \ενοποιητική δύναμη\ ενός προέδρου.

Ο Μπαιρού κατηγόρησε μάλιστα τον Σαρκοζί ότι για να επισκεφτεί πρόσφατα μια υποβαθμισμένη περιοχή συνοδεύτηκε από 326 αστυνομικούς για να μιλήσει σε 100 κατοίκους. \Πως μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα όταν αυξάνει τις εντάσεις μεταξύ των πολιτών σε τέτοιο βαθμό;\ αναρωτήθηκε ο κεντρώος υποψήφιος.

Η απάντηση του Σαρκοζί; \Μου επιτίθενται το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ με απίστευη βία...Γιατί προσπαθώ να πω στο γαλλικό λαό ότι θα τον ενώσω και για να το κάνω αυτό θα πρέπει να τον αγαπώ, να τον καταλαβαίνω και να τον ακούω. Αυτά θα κάνω στον δεύτερο γύρο, αν τα καταφέρω\ τόνισε ο Σαρκοζί μιλώντας στον ραδιοσταθμό France Inter.
Πηγή: skai.gr