Βρετανοί στρατιώτες φεύγουν από το Ιράκ

Την αποχώρηση 2.500 βρετανών στρατιωτών έως την Άνοιξη του 2008 ανήγγειλε ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

Παράλληλα ο κ. Μπράουν ανακοίνωσε τη δυνατότητα που θα έχουν όσοι ιρακινοί πολίτες εργάστηκαν για τα βρετανικά στρατεύματα στο Ιράκ για χρονικό διάστημα πέραν των 12 μηνών, να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στη Βρετανία.

Προβλέπουμε για την προσεχή Άνοιξη τη μείωση των βρετανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο νότιο Ιράκ κατά 2.500 άνδρες, τόνισε ο κ. Μπράουν ενώπιον των βουλευτών, στο πλαίσιο διακήρυξής του για το μέλλον της βρετανικής παρουσίας στη χώρα αυτή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπράουν ήδη είχε ανακοινώσει, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαγδάτη την περασμένη εβδομάδα, ότι ο αριθμός των βρετανών στρατιωτών στο Ιράκ θα μειωθεί αισθητά.

Σημειώνεται ότι πολλές χιλιάδες Βρετανοί διαδήλωσαν τη Δευτέρα μπροστά από το κοινοβούλιο στο Λονδίνο ζητώντας την επιστροφή των βρετανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, αλλά και το Αφγανιστάν, τη στιγμή που ο Γκόρντον Μπράουν αποκάλυπτε ενώπιον των βουλευτών τη στρατηγική που θα ακολουθήσει όσον αφορά το Ιράκ.

Φοιτητές, συνδικαλιστές και υπέρμαχοι της ειρήνης, που κατά την αστυνομία ήταν περίπου δύο χιλιάδες (υπερδιπλάσιοι εκτιμώνται από τους οργανωτές) μετείχαν στη διαδήλωση που ξεκίνησε από την πλατεία Τραφάλγκαρ και κατέληξε στο κοινοβούλιο.

Πηγή: skai.gr