Κλείσιμο

Βρετανία: Διαδηλωτές της Greenpeace κάλυψαν με μαύρο ύφασμα την ιδιωτική κατοικία του Σούνακ για την ενεργειακή πολιτική του (Δείτε βίντεο)

Οι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στην έπαυλη αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών και κάλυψαν την πρόσοψη περιμετρικά  με μαύρο ύφασμα ενώ την ίδια στιγμή, δύο ακόμη ακτιβιστές στο έδαφος άνοιξαν ένα πανό με τις λέξεις ««Ρίσι Σούνακ - Πετρελαϊκά κέρδη ή το μέλλον μας»

Τέσσερις ακτιβιστές της Greenpeace ανέβηκαν σήμερα στην ταράτσα του σπιτιού του Ρίσι Σούνακ για να διαμαρτυρηθούν για την υποστήριξή του στην επέκταση των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Οι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στην έπαυλη αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών στο Ρίτσμοντ του Βόρειου Γιορκσάιρ, και κάλυψαν την πρόσοψη περιμετρικά  με μαύρο ύφασμα.
 

Την ίδια στιγμή, δύο ακόμη ακτιβιστές στο έδαφος άνοιξαν ένα πανό με τις λέξεις ««Ρίσι Σούνακ - Πετρελαϊκά κέρδη ή το μέλλον μας;» στον προαύλιο χώρο  μπροστά από το σπίτι.

Ο Σουνάκ δεν βρίσκεται στην έπαυλη αφού έφυγε χθες για οικογενειακές διακοπές στις ΗΠΑ με τη σύζυγό του Ακσάτα Μέρτι και τις κόρες τους Κρίσνα, 12 ετών, και Ανούσκα, 10 ετών.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να περάσει περίπου δέκα ημέρες στο εξωτερικό στη Δυτική Ακτή και θα επισκεφθεί την Disneyland στην Καλιφόρνια, αφήνοντας τον Oliver Dowden επικεφαλής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βόρειου Γιορκσάιρ είπε: «Απαντάμε σε αναφορές για δραστηριότητα διαμαρτυρίας σε ένα ακίνητο. Οι αστυνομικοί μας βρίσκονται στο σημείο και διαχειρίζονται την κατάσταση.»

Πηγή στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε πως ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να απολογηθεί για το γεγονός ότι υποστηρίζει τη διεξαγωγή νέων ερευνών στη Βρετανία για πετρέλαιο και αέριο.

Η πηγή δήλωσε πως η αστυνομία παρακολουθεί τη διαμαρτυρία και πως ορθώς η Βρετανία επιδιώκει να χρησιμοποιήσει εγχώριους πόρους «ώστε να μην εξαρτιόμαστε ποτέ από εισβολείς όπως ο Πούτιν για την ενέργειά μας».

«Δεν απολογούμαστε επειδή υιοθετούμε τη σωστή προσέγγιση για να διασφαλίσουμε την ενεργειακή ασφάλειά μας», δήλωσε η πηγή στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Επενδύουμε επίσης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η προσέγγισή μας στηρίζει χιλιάδες βρετανικές θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr