Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 25ης Μαρτίου λόγω παρέλασης: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί Παρασκευή και Σάββατο στην Αθήνα

Που θα απαγορευτεί σταδιακά η στάση, η στάθμευση και η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθήνα  - Στις 25 Μαρτίου θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων -  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στη Θεσσαλονίκη 24 και 25 Μαρτίου

Κλείσιμο

Βίντεο από την εκτέλεση δύο δικηγόρων σε Ιράκ δημοσίευσε το Ισλαμικό Κράτος

Το προπαγανδιστικό όργανο του Ισλαμικού Κράτους, το πρακτορείο Amaq, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα βίντεο που εμφανίζει δύο τζιχαντιστές της οργάνωσης να εκτελούν «δύο δικηγόρους», δικαστικούς αντιπροσώπους στις ιρακινές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η εκτέλεση έγινε στην πόλη αλ Ταρμίγια, στο κυβερνείο Σαλάχ αλ Ντιν, βόρεια της Βαγδάτης.

Νωρίτερα στην εβδομάδα, το Ισλαμικό Κράτος απείλησε ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα στο Ιράκ, στη διάρκεια των εκλογών και πως οποιοσδήποτε συμμετέχει στη ψηφοφορία θα θεωρηθεί άπιστος.

Με ηχητικό απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 22 Απρίλιου, ο εκπρόσωπος του ΙΚ κατηγόρησε την σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ ότι λειτουργεί ως πληρεξούσιος (proxy) του Ιράν και προειδοποίησε ότι οποιοδήποτε κατεβεί ως υποψήφιος ή ψηφίσει στις εκλογές της 12ης Μαΐου θα αποτελεί στόχος.

Ιρακινοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι τα εκλογικά τμήματα προστατεύονται επαρκώς.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Χάιντερ αλ Αμπάντι ανακήρυξε τον Δεκέμβριο την νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που είχε καταλάβει το ένα τρίτο της ιρακινής επικράτειας το 2014.

Πηγή: skai.gr