Βία χωρίς τέλος στο Ιράκ

Πολυάριθμα αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία του Ιράκ το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, στην Κερμπάλα, σημειώθηκε η αιματηρότερη επίθεση της ημέρας, με 60 νεκρούς και 170 τραυματίες, σε ένα από τα ιερότερα τεμένη των σιιτών.

Παράλληλα, στη Βαγδάτη, βρέθηκαν 17 σοροί μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένοπλοι σκότωσαν πέντε αμάχους και τραυμάτισαν έναν στην περιοχή Μπαγιάα, τρεις όλμοι που έπληξαν στην περιοχή αλ Ρεσάλα σκότωσαν τρεις αμάχους και τραυμάτισαν 10, περιλαμβανομένων δύο παιδιών, έκρηξη βόμβας στην Καντμίγια σκότωσε έναν άμαχο και τραυμάτισε άλλους τρεις, έκρηξη βόμβας με στόχο εργαζόμενους σκότωσε έναν και τραυμάτισε οκτώ στην Ζααφαρανίγια, και έκρηξη βόμβας τραυμάτισε δύο στρατιώτες στην περιοχή αλ Καχίρα.

Επίσης, οι δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη σύλληψη 17 υπόπτων ως μελών της αλ Κάιντα.

Στην Μπακούμπα, βρέθηκαν συνολικά 27 σοροί, σύμφωνα με την αστυνομία. 15 σοροί σε αποσύνθεση βρέθηκαν σε χωράφι, με χειροπέδες και τραύματα από σφαίρες. Άλλες 12 σοροί με χειροπέδες, τραύματα από σφαίρες και ενδείξεις βασανισμών βρέθηκαν σε διάφορες περιοχής της πόλης.

Στην πόλη Χιτ, βομβιστής αυτοκτονίας που οδηγούσε φορτηγό σκότωσε 10 άτομα και τραυμάτισε άλλα 20, ενώ στην Χάλις, βομβιστής αυτοκοκτονίας με αυτοκίνητο πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε σε σημείο ελέγχου του στρατού, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη και τραυματίζοντας τρεις.

Την ίδια ώρα, και στη Μοσούλη, ένοπλοι σκότωσαν αξιωματικό των υπηρεσιών πληροφοριών. Ακόμη, οι αρχές ανακάλυψαν 16 σορούς.

Στην Μαχμουντίγια, δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ιρακινού στρατού συνέλαβαν οκτώ ανθρώπους και κατέσχεσαν ρουκέτες και όλμους που, όπως υποστήριξε το Πεντάγωνο, έχουν κατασκευασθεί στο Ιράν. Επίσης, βρέθηκε μια σορός με χειροπέδες και δεμένα μάτια.

Στην Ντουλουίγια, ένοπλοι σκότωσαν έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν άλλους δύο σε επίθεση εναντίον περιπόλου, ενώ στη Ναχραβάν, βόμβα σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλον έναν.

Παράλληλα, ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εννέα άνδρες του σκοτώθηκαν στο Ιράκ τις προηγούμενες δύο ημέρες, περιλαμβανομένων τεσσάρων χθες Σάββατο. Το τηλεοπτικό δίκτυο al-Jazeera είχε μεταδώσει νωρίτερα επικαλούμενο αμερικανικές πηγές ότι πέντε στρατιώτες των ΗΠΑ σκοτώθηκαν το Σάββατο στην επαρχία αλ Άνμπαρ.

Ο διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ στρατηγός Ντέηβιντ Πετρέους είχε υποστηρίξει την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον ότι η Αλ Κάιντα στο Ιράκ έχει αποφασίσει να πραγματοποιεί "θεαματικές" επιθέσεις με στόχο την περαιτέρω υποκίνηση του διαδογματικού μίσους.
Πηγή: skai.gr