Κλείσιμο

«Τύχη βουνό» για Κύπριο γιατρό: Πώς γλίτωσε από τον τρομοκράτη της Βιέννης

Γνωστός Κύπριος γιατρός που ζει και εργάζεται στη Βιέννη μίλησε σε εκπομπή της κυπριακής τηλεόρασης για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη και για το πως η τύχη τον βοήθησε να γλιτώσει από τα χειρότερα.

Ο δρ Ιωάννης Νεοφύτου, περιγράφοντας το περιστατικό ανέφερε ότι μαζί με άλλους συναδέλφους είχε κλείσει τραπέζι στην περιοχή, όπου έγινε το περιστατικό, καθώς ήταν το τελευταίο βράδυ πριν την επιβολή του καθολικού lockdown. Ωστόσο, επειδή η μέρα τους ήταν κουραστική το ακύρωσαν και μετά από λίγο άκουσαν τους πυροβολισμούς.

Για το περιστατικό αλλά και για την άμεση ανταπόκριση της αστυνομίας είπε:  «Ο πρώτος πυροβολισμός έγινε η ώρα 8 το βράδυ και στις και 8 και 9 έπεσε νεκρός ο τρομοκράτης, ήταν αστραπιαία η αντίδραση της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων».

Παράλληλα, ο γιατρός συμπλήρωσε ότι το τρομοκρατικό κτύπημα προήλθε από ένα άτομα που μεγάλωσε στη Βιέννη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 20 μήνες φυλάκισης επειδή ήθελε να ενταχθεί στο ISIS, αλλά λόγω καλής διαγωγής αποφυλακίστηκε πιο γρήγορα.

«Όλα τα μαγαζιά είχαν γεμίσει επειδή ήταν το τελευταίο βράδυ πριν το Lockdown. Το μαγαζί, στο οποίο έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα, είναι από τα πιο πολυσύχναστα που βρίσκεται στο κέντρο».

 

 

 

Πηγή: Sigma Live