Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί στα νέα επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας

Τρεις Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια των νέων διαδηλώσεων κοντά στον φράχτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές ιατρικές υπηρεσίες.

Περίπου 40 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των ταραχών τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Σε άλλο σημείο των συνόρων διαδηλωτές προσπάθησαν να καταστρέψουν κομμάτι του φράχτη, όμως, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, απωθήθηκαν από στρατιώτες.

Κύριο αίτημα των διαδηλωτών, οι οποίοι συγκεντρώνονται κυρίως κάθε Παρασκευή μετά την μεγάλη προσευχή, είναι να επιτραπεί στους παλαιστίνιους πρόσφυγες και στους απογόνους τους να επιστρέψουν στα εδάφη από όπου προέρχονται, τα οποία ανήκουν πλέον στο Ισραήλ.

Ο Τελ Αβίβ από την πλευρά του υποστηρίζει πως χρησιμοποιεί έως και θανατηφόρα βία σε περίπτωση που διαδηλωτές προσεγγίζουν τον συνοριακό φράχτη, καταγγέλλοντας μάλιστα πως η οργάνωση Χαμάς – η οποία ελέγχει τη Γάζα – προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις ταραχές ως «βιτρίνα» για τρομοκρατικές ενέργειες.

Πριν δύο εβδομάδες το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τρομοκρατική σήραγγα που είχε σκάψει η Χαμάς και κατέληγε στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων, κοντά στο σημείο των επεισοδίων.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Ισραήλ