Τρεις ή τέσσερις οι πιθανές ημερομηνίες για την συνάντηση Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα ότι υπάρχουν τρεις ή τέσσερις πιθανές ημερομηνίες για τη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, που προβλέπεται να διεξαχθεί μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, και πως πέντε τόποι είναι υπό εξέταση για την πραγματοποίησή της.

«Πρέπει να λάβουμε μια απόφαση, έχουμε τρεις ή τέσσερις ημερομηνίες», δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News, πριν από την ιστορική σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αύριο ανάμεσα στον ισχυρό άνδρα της Πιονγκγιάνγκ και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει στα δυο την κορεατική χερσόνησο.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι παραμένει ασαφές αν θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με τον Κιμ.

«Είναι πιθανό να αποχωρήσω γρήγορα --με όλο τον σεβασμό-- αλλά... είναι πιθανό να μην γίνει καν η συνάντηση». «Ποιος ξέρει. Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω τώρα είναι πως θέλουν να συναντηθούν.»

Αναφερόμενος στην πρόσφατη μυστική συνάντηση στην Πιονγκγιάνγκ του επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο, είπε πως δεν είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων.

«Υποτίθεται ότι δεν θα συναντούσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά τον συνάντησε. Κανόνισαν όταν ήταν εκεί να πουν ένα γεια», εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι οι δύο άνδρες μίλησαν για περισσότερο από μία ώρα, σε μια συνάντηση που ήταν κάτι «παραπάνω από ένα γεια» και πως θέλει να δημοσιοποιήσει τις «φανταστικές» φωτογραφίες από τη συνάντησή τους.

Η Γερουσία αναμένεται σήμερα να επιβεβαιώσει τον διορισμό του Μάικ Πομπέο ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε αντικατάσταση του Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος αποπέμφθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ