Ο Τραμπ αρνήθηκε να πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πώς παρακολούθησε την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο - Δείτε βίντεο

«Δεν πρόκειται να σου πω. Θα μιλήσω την κατάλληλη στιγμή», είπε ο Τραμπ, αφού ρωτήθηκε αν πέρασε εκείνο το απόγευμα παρακολουθώντας την επίθεση στην τηλεόραση σε μια τραπεζαρία στον Λευκό Οίκο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αρνήθηκε επανειλημμένα σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το αν παρακολούθησε στην τηλεόραση την εξέγερση στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου του 2021, λέγοντας ότι «θα αναφερθεί σε αυτό το θέμα την κατάλληλη στιγμή».

Ο Τραμπ, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία των Ρεπουμπλικάνων για το 2024, αρνήθηκε να δηλώσει στο «Meet the Press» του NBC τι ακριβώς έκανε στις 6 Ιανουαρίου 2021, όταν ξεκίνησε η εξέγερση και αν προέβη σε κάποια τηλεφωνήματα, τη στιγμή που οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, αναφέρει το AP.

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα μιλήσω την κατάλληλη στιγμή»

«Δεν πρόκειται να σου πω. Θα το πω αργότερα, την κατάλληλη στιγμή», είπε ο Τραμπ στη Κρίστεν Γουέλκερ αφού τον ρώτησε αν πέρασε εκείνο το απόγευμα παρακολουθώντας την επίθεση στην τηλεόραση σε μια τραπεζαρία στον Λευκό Οίκο.

Οι πρώην βοηθοί του Τραμπ είπαν ότι έμεινε στην αίθουσα έξω από το Οβάλ Γραφείο για να παρακολουθήσει την εξέγερση.

Υπενθυμίζεται πως η ειδική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά την επιδρομή του Κογκρέσου στις ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθούσε το Fox News στην τραπεζαρία επί 2,5 ώρες κατά τη διάρκεια της επιδρομής του Κογκρέσου.

Η Εξεταστική Επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου εξέτασε τα 187 λεπτά που πέρασε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο την ημέρα της επιδρομής.

Ο Μάθιου Πότινγκερ, ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο κατά την εποχή Τραμπ, και η πρώην αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Μάθιους κατέθεσαν στη συνεδρίαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Ελάινε Λούρια, ένα από τα μέλη της επιτροπής, δήλωσε ότι συγκέντρωσαν τις κινήσεις του Τραμπ στον Λευκό Οίκο στα πρακτικά της επιδρομής στο Κογκρέσο με βάση πολλές συνεντεύξεις που πραγματοποίησαν και δήλωσε: «15 λεπτά αφότου ο Τραμπ τελείωσε την ομιλία του μπροστά από τον Λευκό Οίκο εκείνη την ημέρα, ήξερε ότι το Κογκρέσο ήταν περικυκλωμένο και ότι δεχόταν επίθεση».

Η Λούρια δήλωσε ότι ο Τραμπ κλείστηκε στην τραπεζαρία του Λευκού Οίκου για περίπου 2,5 ώρες τις στιγμές της επιδρομής και παρακολουθούσε το Fox News, σημειώνοντας ότι αρνήθηκε τον επίσημο φωτογράφο που ήθελε να τον φωτογραφίσει σε εκείνα τα λεπτά.

Σημειώνεται πως περισσότερα από 1.000 άτομα έχουν κατηγορηθεί για ομοσπονδιακά εγκλήματα που σχετίζονται με την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου και περισσότερα από 600 έχουν παραδεχτεί την ενοχή τους ή έχουν καταδικαστεί.

Ντόναλντ Τραμπ: «Δε φοβάμαι μήπως πάω φυλακή»

Όπως μεταδίδει το AP, ο Τραμπ αντιμετωπίζει 91 ποινικές διώξεις για τέσσερις υποθέσεις σε ομοσπονδιακά και πολιτειακά δικαστήρια που σχετίζονται με τις προσπάθειές του να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020, τον λάθος χειρισμό απόρρητων εγγράφων και τις κατηγορίες που σχετίζονται με καταγγελίες για σιωπή που καταβλήθηκε για να συγκαλύψει εξωσυζυγικές σχέσεις. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έκανε αδίκημα.

Ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ρωτήθηκε αν φοβάται να πάει φυλακή και ο ίδιος απάντησε πως «Δεν το σκέφτεται καν». «Όχι, δεν φοβάμαι. Δεν το σκέφτομαι καν. Είμαι χτισμένος λίγο διαφορετικά υποθέτω», δήλωσε στο NBC.

Πηγή: apnews.com