Σε πέντε χρόνια φυλάκιση καταδίκασε την Παρασκευή δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης τους δημοσιογράφους της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, Τσαν Ντουντάρ και Ερντέμ Γκιουλ, για "αποκάλυψη κρατικών μυστικών, απόπειρα πραξικοπήματος και συνδρομή τρομοκρατικής οργάνωσης".

Ο Ντουντάρ καταδίκασε την απόφαση του δικαστηρίου. "Υπήρξαν δύο απόπειρες δολοφονίας – μια με όπλο, μια που είναι νόμιμη" ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο. "Πρέπει όλοι να έχουμε θάρρος" πρόσθεσε.

Η απόφαση ανακοινώθηκε λίγες μόνο ώρες αφότου ένας άνδρας άνοιξε πυρ κατά του Ντουντάρ,  έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης όπου δικαζόταν η υπόθεσή του. Ο Ντουντάρ είναι καλά στην υγεία του, αλλά τραυματίστηκε ένας άλλος δημοσιογράφος. 

Ο Τσαν Ντουντάρ, πρώην αρχισυντάκτης της Τζουμχουριέτ και ο συνάδελφός του, Γκιουλ, είχαν συλληφθεί το Νοέμβριο, καθώς δημοσιοποίησαν βίντεο το οποίο αποδείκνυε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών διευκόλυναν την αποστολή όπλων στη Συρία το 2014.

Το βίντεο που δημοσιοποίησαν αποδείκνυε ουσιαστικά πως οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών διευκόλυναν την αποστολή όπλων στη Συρία.


Πηγή: skai.gr