Κλείσιμο

Το ένατο θύμα στη Μινεσότα

Ανασύρθηκε το ένατο θύμα της κατάρρευσης γέφυρας στη Μινεσότα.

Η τύχη άλλων τεσσάρων ανθρώπων αγνοείται ακόμη. Η επιχείρηση ανάσυρσης των πτωμάτων έχει επιβραδυνθεί λόγω της μεγάλης μάζας των ερειπίων που βρίσκονται στα σκοτεινά νερά του ποταμού Μισισίπι, ο οποίος κινείται πολύ γρήγορα, ωστόσο, την Πέμπτη βρέθηκε το πτώμα ενός άνδρα και τα κατάλοιπα άλλων δύο θυμάτων.

Η υπουργός Μεταφορών Μαίρη Πίτερς ανακοίνωσε πως 50 από τα 250 εκατομμύρια δολάρια που ενέκρινε το Κογκρέσο θα αποδεσμευθούν αμέσως προκειμένου να βοηθηθεί η Μινεσότα με τον καθαρισμό, την ανάκτηση και την ανοικοδόμηση της γέφυρας.

Η Διαπολιτειακή Γέφυρα 35W ήταν μια ζωτική αρτηρία την οποία διέσχιζαν 140.000 οχήματα την ημέρα.

\Είναι πολύ νωρίς για να δοθούν χρονοδιαγράμματα εργασιών, αλλά προχωράμε με ταχείς ρυθμούς\, δήλωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Πόουλεντι.

Η διερεύνηση των αιτιών της κατάρρευσης θα βοηθηθεί από μία αεροφωτογραφία που ελήφθη ακριβώς πριν το ατύχημα από ένα περαστικό αεροπλάνο και δείχνει τι και πού βρισκόταν στη γέφυρα, δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφάλειας Εθνικών Μεταφορών, Μαρκ Ρόζενκερ.

Η φωτογραφία δείχνει τη θέση του εξοπλισμού κατασκευής που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής των ερευνητών, οι οποίοι προσπαθούν να προσδιορίσουν ποιο τμήμα της γέφυρας άρχισε να υποχωρεί και κατά πόσον το επιπλέον βάρος ήταν ένας παράγοντας.

Το συμβούλιο έχει εντοπίσει ένα πιθανό σχεδιαστικό λάθος με την ατσάλινη θωράκιση, η οποία βοηθά να παραμείνουν στη θέση τους οι ατσάλινες δοκοί.
Πηγή: skai.gr