Κλείσιμο

Την επιβολή φόρου στους μετανάστες εξετάζει η Βρετανία

Ο βρετανός υπουργός Εσωτερικών Ντέιβιντ Μπλανκετ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει συμπληρωματικό φόρο 500 λιρών στους περίπου 900.000 μετανάστες που φθάνουν ετησίως στη Βρετανία, όπως τονίζει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Γκάρντιαν.
Ο συμπληρωματικός αυτός φόρος θα συνέβαλε στην ενίσχυση κατά 450 εκατ. λιρών τον χρόνο (652 εκατ. ευρώ), δηλ. κατά το ένα τέταρτο του συνολικού ύψους του, του ετήσιου κόστους του συστήματος διαχείρισης της μετανάστευσης στη Βρετανία.
Πηγές του υπουργείου, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, δικαιολόγησαν το μέτρο αναφερόμενες στα «κέρδη που αποκομίζουν οι μετανάστες όταν εντάσσονται στην βρετανική αγορά εργασίας».
Σύμφωνα με τη Γκάρντιαν, αυτό το μέτρο αποτελεί τμήμα του νομοσχεδίου περί μετανάστευσης, το οποίο θα εξετασθεί για δεύτερη φορά από τη Βουλή των Κοινοτήτων την ερχόμενη εβδομάδα.
Το κόστος μίας άδειας εργασίας στη Βρετανία αναμένεται να αυξηθεί από τις 95 στις 125 λίρες τον ερχόμενο Απρίλιο. Επομένως, με τον πρόσθετο φόρο των 500 λιρών, μία άδεια εργασίας στη Βρετανία θα κοστίζει συνολικά 625 λίρες (906 ευρώ). Στους επικριτές του το υπουργείο Εσωτερικών απαντά πως η Αυστραλία αναγκάζει τους μετανάστες να πληρώνουν 770 λίρες (1116 ευρώ) για μία άδεια εργασίας, τονίζει η Γκάρντιαν.
Για εκείνους που έρχονται στη Βρετανία για σπουδές, η φορολογία των 500 λιρών θα προστεθεί στις 155 λίρες που οφείλουν να καταβάλουν.
Πηγές: ΑΠΕ - Γαλλ Πρακτ.

Πηγή: skai.gr