Ταυτοποιήθηκε ο δράστης στο Βέλγιο, άρχισε έρευνα για τρομοκρατία

Ένας 36χρονος μικροεγκληματίας ονόματι Μπεντζαμάν Ερμάν είναι, σύμφωνα με την κρατική ραδιοτηλεόραση του Βελγίου, ο δράστης της επίθεσης που έλαβε χώρα νωρίτερα στην Λιέγη, κοντά σε σχολείο, και κατέληξε στον θάνατο δύο αστυνομικών και ενός πολίτη.

Βέλγος πολίτης από την πόλη Ροσφόρ, ο Χερμάν ήταν αδειούχος των φυλακών και ήταν γνωστός στην Αστυνομία για κλοπές, βανδαλισμούς και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι εισαγγελικές Αρχές άρχισαν έρευνα για τρομοκρατία και, μεταξύ άλλων, εξετάζουν εάν ο Χερμάν προσηλυτίσθηκε στο ισλάμ και ριζοσπαστικοποιήθηκε κατά την κράτησή του στο σωφρονιστικό κατάστημα της περιοχής Λαντάν.

Η εφημερίδα La Libre Belgique αναφέρει πως ο δράστης φώναζε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εισαγγελέας Φιλίπ Ντουλιέ, ο δράστης αρχικά επιτέθηκε σε δύο γυναίκες αστυνομικούς. Μαχαίρωσε μια εξ αυτών, κατά πάσα πιθανότητα με χαρτοκόπτη, πήρε το όπλο της και τις πυροβόλησε.

Στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 22χρονο άνδρα ο οποίος βρισκόταν στην θέση του συνοδηγού σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Μετέπειτα ο δράστης εισέβαλε σε κοντινό κτήριο όπου στεγαζόταν σχολείο και άρπαξε ως όμηρο μια γυναίκα, προτού τελικά πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Οι μαθητές ήταν φυγαδεύτηκαν με ασφάλεια. Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Αλληλεγγύη στους συγγενείς των θυμάτων εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ και άλλα πολιτικά πρόσωπα.
Πηγή: skai.gr