Ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με τις οικογένειες των Αμερικανών που σκοτώθηκαν ή είναι όμηροι της Χαμάς

Ο αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος για τις υποθέσεις ομήρων Στιβ Γκίλεν συμμετείχε στις συναντήσεις με τις οικογένειες, είπε ο Άντονι Μπλίνκεν

Με τις οικογένειες των Αμερικανών που σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς, συναντήθηκε ο Άντονι Μπλίνκεν, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ την Πέμπτη, επιβεβαιώνοντας ότι οι ΗΠΑ κάνουν «ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ομήρων».

Ο αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος για τις υποθέσεις ομήρων Στιβ Γκίλεν συμμετείχε στις συναντήσεις με τις οικογένειες, είπε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, και «θα μείνει εδώ για να υποστηρίξει τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των αγαπημένων τους».

«Το μέγεθος της αγωνίας τους, η απώλειά τους, είναι αμέτρητα. Για τις οικογένειες των αγνοουμένων, υπάρχει μια αδυσώπητη αγωνία να μην γνωρίζουν τη μοίρα των αγαπημένων τους. Κάτι που δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να καταλάβουμε πραγματικά, να σκεφτούμε πραγματικά, αν δεν είστε στη θέση τους. Κανείς δεν πρέπει να υπομένει αυτό που περνάνε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ. 

Τουλάχιστον 25 Αμερικανοί σκοτώθηκαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι 17 Αμερικανοί αγνοούνται.
 

Πηγή: skai.gr