Συλλήψεις και κατάσταση συναγερμού

Ύποπτο αυτοκίνητο ανατίναξαν με ελεγχόμενη έκρηξη πυροτεχνουργοί της Βρετανικής Αστυνομίας.

Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο έξω από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες στο φλεγόμενο αυτοκίνητο, που προσέκρουσε το Σάββατο σε τερματικό σταθμό του αεροδρομίου της Γλασκόβης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το αυτοκίνητο συνδέεται με την αποτυχημένη επίθεση και ανατινάχθηκε για προληπτικούς λόγους.

Με μήνυμά του ο Γκόρντον Μπράουν τόνισε ότι η χώρα του δεν θα ενδώσει, ούτε θα δειλιάσει απέναντι στην τρομοκρατία που συνιστά διαβολική ενέργεια η οποία ουδόλως μπορεί να αιτιολογηθεί ότι διαπράττεται για λόγους πίστης.

Απευθυνόμενος στους τρομοκράτες ο Γκόρντον Μπράουν δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο του BBC ότι η Βρετανία δεν θα ενδώσει, ούτε θα δειλιάσει και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να βλάψει το βρετανικό τρόπο ζωής.

Εν τω μεταξύ, στη σύλληψη δύο ακόμη ατόμων προχώρησε η βρετανική αστυνομία, ενώ συνεχίζει έρευνες σε σπίτια της Γλασκόβης, μετά την επίθεση στο αεροδρόμο της πόλης.

Ήδη κρατούνται οι δυο άνδρες οι οποίοι επέβαιναν στο τζιπ που προσέκρουσε φλεγόμενο στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του αεροδρομίου.

Ο ένας εξ αυτών φέρει σοβαρά εγκαύματα. Η ΜΙ5, η βρετανική αντικατασκοπεία, περιμένει νέα τρομοκρατική επίθεση.

Για το λόγο αυτό, η χώρα παραμένει στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού, ωστόσο, επαναλειτουργεί σταδιακά το αεροδρόμιο της Γλασκόβης, ενώ κανονικά λειτουργεί πλέον το αεροδρόμιο του Λίβερπουλ.

Αυξημένη είναι η αστυνομική παρουσία και στα αμερικανικά αεροδρόμια, χωρίς να έχει αλλάξει το επίπεδο συναγερμού.

Η Αυστραλία, πάντως, συνέστησε στους πολίτες της που ταξιδεύουν τη Βρετανία μέγιστη επαγρύπνηση.
Πηγή: Πηγή: BBC