Συγγραφέας παιδικού βιβλίου ο διαβόητος Πριγκόζιν

 Δημοσιεύτηκαν μόνο μερικές χιλιάδες αντίτυπα και πιθανότατα δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Ο  Γιεβγκένι Πριγκόζιν, που εξέτισε εννέα χρόνια φυλάκιση για κλοπή, παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές και κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, σίγουρα δεν είναι κάποιος που συνήθως συνδέεται με την παιδική λογοτεχνία, γράφουν οι The Moscow Times.

Ήταν το 2004 που ανέλαβε τη συγγραφή ενός παιδικού βιβλίου με τα δύο μικρά παιδιά του, Πωλίνα και Πάβελ. Δημοσιεύτηκαν μόνο μερικές χιλιάδες αντίτυπα και πιθανότατα δεν κυκλοφόρησε ποτέ. 

Με τον τίτλο «Indraguzik», το βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός μικρού αγοριού και της αδερφής του που ζουν με την οικογένειά τους μέσα σε έναν τεράστιο πολυέλαιο θεάτρου.

Σύμφωνα με τον πρόλογο του βιβλίου, η Πωλίνα και ο Πάβελ πρότειναν τα ονόματα για τους κύριους χαρακτήρες και έπεισαν τον πατέρα τους «να εφεύρει μια ιστορία για ένα μικροσκοπικό αγόρι που ονομάζεται Indraguzik και την αδερφή του Indraguza».

Επισήμως, οι συγγραφείς του "Indraguzik" είναι τα δύο παιδιά του Πριγκόζιν. Ωστόσο, ο πρόλογος του βιβλίου, του οποίου τυπώθηκαν μόλις 2.000 αντίτυπα, αναφέρει ότι η ιστορία ήταν μια συνεργασία μεταξύ του Πριγκόζιν, του γιου και της κόρης του.
 

Πηγή: skai.gr