Κλείσιμο

Συγγνώμη από Κίνα για 12λεπτες διαφημίσεις πριν από εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Συγγνώμη» για διαφημιστικά μηνύματα διάρκειας 12 λεπτών που προηγήθηκαν ενός υποχρεωτικού τηλεοπτικού προγράμματος αναγκάστηκε να ζητήσει την Κυριακή η κρατική τηλεόραση της Κίνας από τους γονείς εκατομμυρίων μαθητών.

Όλοι οι μαθητές του δημοτικού και του Γυμνασίου καθώς και οι γονείς τους ειδοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας να παρακολουθήσουν το Σάββατο το πρόγραμμα «Πρώτο μάθημα του νέου εξαμήνου» στις 8 μ.μ..

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο είναι συμπαραγωγή της κρατικής τηλεόρασης CCTV και του υπουργείου Παιδείας, μεταδίδεται κάθε χρόνο από το 2008, το Σεπτέμβριο για να σηματοδοτήσει την έναρξη του νέου σχολικού έτους μετά τη δίμηνη θερινή διακοπή.

Φέτος, το πρόγραμμα επικεντρώθηκε στο «πνεύμα δημιουργικότητας», όμως οι τηλεθεατές χρειάστηκε να παρακολουθήσουν πριν από αυτό 12 λεπτά διαφημίσεων για αυτοκίνητα, σκούτερ, οικιακές συσκευές, οδοντόκρεμα και χαρτικά.

«Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τους γονείς και τους σπουδαστές για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις που προηγήθηκαν του προγράμματος», έγραψε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός CCTV στο Weibo, ένα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο που μοιάζει με το Twitter.

«Ξεμείνατε από χρήματα;» αναρωτήθηκε ένας χρήστης του Weibo, απευθυνόμενος στην κρατική τηλεόραση.

Πηγή: skai.gr