Σχέδιο δολοφονίας του ιρακινού πρωθυπουργού

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, η δολοφονία σχεδιάζεται κατά την επικείμενη επίσκεψή του στο Κουβέιτ, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε αραβικές χώρες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σχέδιο δολοφονίας επρόκειτο να εκτελεσθεί στις 2 Αυγούστου, 14η επέτειο της εισβολής στο Κουβέιτ από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν, ο οποίος ανατράπηκε τον Απρίλιο του 2003 από τις αμερικανοβρετανικές δυνάμεις.
Τα έγγραφα κατασχέθηκαν «στη διάρκεια επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο της αναζήτησης υπόπτων», δήλωσε η ίδια πηγή, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με την πηγή, τα έγγραφα αναφέρονται επίσης σε σχέδια «επιθέσεων εναντίον εφοδιοπομπών (της πολυεθνικής δύναμης) που πηγαίνουν στο Ιράκ ή που φθάνουν από αυτήν τη χώρα» στο Κουβέιτ.
Ο Αλάουι άρχισε στις 19 Ιουλίου περιοδεία σε διάφορες αραβικές χώρες η οποία αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες. Ο ιρακινός προσωρινός πρωθυπουργός έχει ήδη επισκεφθεί την Ιορδανία, την Αίγυπτο και τη Συρία. Σήμερα Κυριακή ο Αλάουι έφθασε στο Λίβανο για τριήμερη επισκεψη. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Κουβέιτ.
Πηγή: skai.gr