Σχέδια δολοφονίας του Αμπάς

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, και τον ευρισκόμενο στην εξορία ηγέτη του Χάλεντ Μεσαάλ ότι σχεδίασε μια απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του.

Σε μια οργισμένη ομιλία του στο κεντρικό Συμβούλιο της ΟΑΠ τόνισε: Έλαβα πληροροφίες που προέρχονταν από τη Γάζα σύμφωνα με τις οποίες ήθελαν να με δολοφονήσουν. Είδα στη συνέχεια ένα βίντεο της Χαμάς. Στην ταινία αυτή, έξι άνδρες της Χαμάς μιλούσαν για 250 κιλά εκρηκτικά. Τρεις από αυτούς επαναλάμβαναν: αυτή η βόμβα είναι για τον Αμπου Μάζεν.

Ο Αμπάς κατηγόρησε τον Μεσαάλ, ηγέτη της Χαμάς που εδρεύει στην Δαμασκό, ότι έδωσε την τελική έγκριση για την ανατίναξη της βόμβας καθώς θα περνούσε η αυτοκινητοπομπή του.

Παλαιστινιακοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο τμήμα του Ισραήλ, τρείς εκ των οποίων έπεσαν στην πόλη Σντερότ, ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού.

Ενας κάτοικος της πόλης Σντερότ τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη ενός εκ των πυραύλων, σύμφωνα με τις ισραηλινές πηγές ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι από τα μέσα Μαίου πάνω από 300 παλαιστινιακοί πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί κατά ισραηλινών θέσεων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στο Αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, η εφημερίδα Haaretz στην έκδοσή της στο Διαδίκτυο.

Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της οποίας την έκτακτη σύνοδο αυτή θα φιλοξενήσει ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, ενώ θα παραστεί ο βασιλέας Αμπντάλα ΙΙ της Ιορδανίας.

Η Χααρέτζ επισημαίνει ότι η σύνοδος έχει ως στόχο να ενισχύσει τη θέση του Αμπάς μετά την κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας από τη Χαμάς και να ενθαρρύνει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τον Όλμερτ.

Στην διάρκεια επίσκεψης του Όλμερτ στην Ουάσινγκτον την Τρίτη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους συμφώνησαν απόλυτα στην σημασία της υποστήριξης του Αμπάς, δήλωσε στην εφημερίδα πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση στην Ιερουσαλήμ.
Πηγή: skai.gr