Στρασβούργο: Πληροφορίες για επίθεση – Μαρτυρίες δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ

Πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν λίγη ώρα κοντά στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, στην Γαλλία, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ που βρίσκονται στην πόλη.

Χρήστες του Twitter κάνουν λόγο για ένοπλη επίθεση. Δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για θύματα.

Υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγραψε στο Twitter πως η Αστυνομία έχει αποκλείσει την πλατεία Κλεμπέρ και άλλα μέρη του κέντρου της πόλης για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος υπάλληλος έγραψε πως είδε αστυνομικούς με πλήρη εξάρτηση να τρέχουν στους δρόμους.

Γάλλος δημοσιογράφος έγραψε στο Twitter ότι είδε τους αστυνομικούς να πυροβολούν ένα άτομο που τους απειλούσε.

Έως τώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις Αρχές πέραν του ότι ένα «γεγονός» είναι σε εξέλιξη κι ότι οι πολίτες δεν πρέπει να διαδίδουν ανακριβείς φήμες.

Βίντεο που εικονίζει τουλάχιστον ένα άτομο να κείτεται στο έδαφος έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά του.

«Πληροφορίες για τρεις νεκρούς» - «Ακούστηκαν κρότοι» 

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Σταύρος Ιωαννίδης δήλωσε ότι βρίσκεται σε ένα ξενοδοχείο σε 100 μέτρα από το σημείο που φαίνεται ότι έγινε επίθεση, και άκουσε κρότους, για τους οποίους, όπως ανέφερε, «δεν καταλάβαμε ότι είναι πυροβολισμοί». Ο Σταύρος Ιωαννίδης έκανε λόγο για πληροφορίες ότι ο δράστης ή δράστες έχουν καλάσνικοφ. «Δεν μπορούμε να βγούμε, ο κόσμος εκκενώνει την περιοχή, τρέχουν κάποιοι στο σημείο που τους έχουν υποδείξει οι αστυνομικοί» τόνισε. 

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος του σταθμού Απόστολος Μαγγηριάδης, ο οποίος βρίσκεται σε εστιατόριο, κοντά στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Στρασβούργου, σημείωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για τρεις νεκρούς. 

«Είμαι το εστιατόριο... Είμαστε κλειδωμένοι με κλειστά τα φώτα. Περιμένουμε ποια θα είναι η εξέλιξη του συμβάντος. Υπάρχουν πληροφορίες από πολίτες ότι οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή. Είδα από τα παράθυρα κόσμο να τρέχει. Είμαστε στο πίσω μέρος του εστιατορίου και περιμένουμε να ελευθερώσει η αστυνομία το χώρο» τόνισε ο Απόστολος Μαγγηριάδης.