Κλείσιμο

Στους 56 οι νεκροί από τον τυφώνα Χαγκίμπις

Σε τουλάχιστον 56 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Χαγκίμπις που έπληξε το Σάββατο την Ιαπωνία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Δεκαπέντε άτομα αγνοούνται ακόμα, όπως μετέδωσε το NHK σήμερα ενώ δεκάδες χιλιάδες μέλη των σωστικών συνεργείων αναζητούν επιζώντες στις πλημμυρισμένες περιοχές όπου έχουν σημειωθεί φονικές κατολισθήσεις.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 23 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του τυφώνα Χαγκίμπις, που έπληξε την ανατολική και την κεντρική Ιαπωνία, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το κρατικό δίκτυο NHK, υπάρχουν 13 αγνοούμενοι, καθώς ο τυφώνας Χαγκίμπις άφησε πίσω του τεράστιες πλημμυρισμένες στην κεντρική και την ανατολική Ιαπωνία και σχεδόν μισό εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Οι αρχές είχαν προτρέψει 6 εκατομμύρια πολίτες να απομακρυνθούν επειγόντως από τις εστίες τους σε περιοχές που θα πλήττονταν από τον τυφώνα, κατά εκτιμήσεις τον ισχυρότερο που έχει καταγραφεί από το 1958 στην Ιαπωνία.

Ο Χαγκίμπις έφερε βροχοπτώσεις «χωρίς προηγούμενο», σύμφωνα με Ιάπωνες μετεωρολόγους, με αποτέλεσμα να προκληθούν φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ