Στην αντεπίθεση και οι στρατηγοί

Διογκώνεται μέρα με την ημέρα η κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Μετά τις προειδοποιήσεις της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, τον λόγο πήραν οι στρατηγοί.

Οι στρατιωτικές αμερικανοτουρκικές σχέσεις δεν θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιες, αν το κείμενο περί γενοκτονίας των Αρμενίων, υιοθετηθεί και στην ολομέλεια της Βουλής των αντιπροσώπων.

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλλιέτ ο αρχηγός του τουρκικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ.

Όπως αναφέρει, οι ΗΠΑ είναι για τη Τουρκία ένας σπουδαίος σύμμαχος, ωστόσο ένας σύμμαχος δεν συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι, στον τούρκο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, Ναμπί Σενσόι δόθηκε εντολή να επιστρέψει για διαβουλεύσεις στην Άγκυρα για λίγες ημέρες.

Από την πλευρά τους, ο ναύαρχος Μετίν Ατάτζ, αρχηγός του πολεμικού ναυτικού όπως και ο υπουργός Επικρατείας, Κουρσάντ Τεζμέν στο πλαίσιο μιας κατά τους παρατηρητές διμερούς διπλωματικής κρίσης ακύρωσαν τις προγραμματισμένες στο άμεσο μέλλον επισκέψεις τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Τουρκία έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στη διάρκεια του έτους 1952.
Πηγή: skai.gr