Κλείσιμο

Στη φυλακή ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην σύμβουλος του Τραμπ

Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε το αίτημα του Τζορτζ Παπαδόπουλου, πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, περί αναστολής της ποινής του των 14 ημερών. 

Ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση άλλης υπόθεσης, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος ελπίζει  στην αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του.

Ο Παπαδόπουλος θα παρουσιαστεί ενώπιον των σωφρονιστικών αρχών την Δευτέρα ώστε να ξεκινήσει να εκτίει την ποινή φυλάκισης των 14 ημερών, αφού ο δικαστής Ράντολφ Μος απέρριψε το αίτημά του να παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση.

Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ έχει δηλώσει ένοχος στις κατηγορίες για ψευδορκία σε ομοσπονδιακούς πράκτορες στο πλαίσιο της έρευνας για τις σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου και της Ρωσίας.

Στόχος του ήταν να καθυστερήσει την έκτιση της ποινή του, ενώ εξετάζεται μια άλλη υπόθεση όπου αμφισβητείται η νομιμότητα του διορισμού του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ. Σύμφωνα με τον δικαστή Μος ωστόσο, το αίτημα του Παπαδόπουλου δεν ήταν στοιχειοθετημένο.