Σκυλίσια ζωή: Αστυνομικοί σκύλοι εκτός υπηρεσίας επειδή είναι… συνεσταλμένοι 

Αστυνομικός σκύλος που γαβγίζει και (δεν) δαγκώνει στην Κίνα τίθεται εκτός υπηρεσίας. Αστυνομική ακαδημία στην ασιατική χώρα ανακοίνωσε ότι θέτει εκτός υπηρεσίας 54 σκύλους που απορρίφθηκαν από πρόγραμμα εκπαίδευσης, επειδή είναι… πολύ ήρεμοι και ήπιοι για καριέρα στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Σχολή Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο στην επαρχία Λιαονίνγκ της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι σκύλοι, κυρίως γερμανικοί ποιμενικοί, υβριδικοί ολλανδικοί ποιμενικοί και βελγικοί ποιμενικοί θα παρουσιαστούν σε δημοπρασία στις 7 Ιουλίου.
   
 Η Σχολή ανακοίνωσε ότι οι σκύλοι απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα εκπαίδευσης της αστυνομίας για διάφορους λόγους, όπως… συνεσταλμένες προσωπικότητες, σωματική αδυναμία, αποτυχία να ακολουθήσουν τις οδηγίες και άρνηση να δαγκώνουν, όταν λαμβάνουν εντολές.
   
 Κάθε σκύλος θα αποκτήσει στέγη, αν οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν 30 δολάρια με τις προσφορές να αυξάνονται κατά 7,7 δολάρια μέχρι τη λήξη της δημοπρασίας.
   
Η Σχολή διευκρινίζει ότι οι αγοραστές πρέπει να υπογράψουν μια συμφωνία για να ακολουθήσουν τους κυβερνητικούς κανονισμούς για τη σωστή φροντίδα των σκύλων, τους οποίους οι νέοι ιδιοκτήτες απαγορεύεται να μεταπωλήσουν ή να τους βρουν αλλού στέγη.

Σκυλίσια ζωή... 
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ