Σενάριο ελληνοτουρκικής σύρραξης με παρέμβαση ΗΠΑ αναδεικνύει η Yeni Safak

Το σενάριο μίας πιθανής πολεμικής σύρραξης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και την παρέμβαση των ΗΠΑ σε αυτή αναδεικνύει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, ένα μόλις 24ωρο πριν την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών στη γείτονα.

Η τουρκική εφημερίδα ανασύρει από το βιβλίο με τίτλο «Τακτικές στόλου και ναυτικές επιχειρήσεις» ένα πολεμικό σενάριο που αναπτύσσεται σε αυτό και το οποίο προβλέπει ότι η Ελλάδα αποφασίζει να αναπτύξει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στα νότια της Κύπρου και η Άγκυρα σε απάντηση επιτίθεται σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω.
Στη σύρραξη μεταξύ των «δύο ορκισμένων εχθρών», όπως περιγράφονται Ελλάδα και Τουρκία στο βιβλίο, παρεμβαίνουν υπέρ της Ελλάδας οι ΗΠΑ με τον 6ο στόλο του πολεμικού ναυτικού, με τη συμμετοχή μάλιστα και του αεροπλανοφόρου «Harry Truman» στο επεισόδιο.

Η ναυτική σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας λαμβάνει μέρος βόρεια της Κρήτης. Παράλληλα, ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσεται σε Αμοργό και Χίο και ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Αϊβαλί, την Σμύρνη, το Τσεσμέ, το Κουσάντασι και την Αλικαρνασσό.
Το παραπάνω πολεμικό σενάριο είναι ένα από τα πολλά που περιέχονται στο βιβλίο «Τακτικές στόλου και ναυτικές επιχειρήσεις» και παρά το γεγονός ότι, όλα τα γεγονότα που περιγράφονται σε αυτό είναι υποθετικά και προσωπική άποψη των συγγραφέων η τουρκική εφημερίδα επισημαίνει ότι αυτοί που συμμετείχαν στη δημιουργία του περιεχομένου καθώς και ο επικεφαλής του αμερικανικού Ναυτικού Ινστιτούτου, είναι όλοι πρώην Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι το συγκεκριμένο βιβλίο προλογίζει ο αρχηγός Ναυτικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ Τζον Ρίτσαρντσον.

Αφορμή για τις υποτιθέμενες αυτές συγκρούσεις γίνονται οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο σχετικά με το καθεστώς της Κύπρου, προσθέτει η εφημερίδα ενώ ιδιαίτερη μνεία στις τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας έπειτα από την απόφαση της τελευταίας να αγοράσει τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400.
Πηγή: skai.gr