Σε αχαρτογράφητα νερά η Βρετανία λόγω Brexit-Την Τρίτη η κρίσιμη ψηφοφορία

Η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία «πλήρη αβεβαιότητα» εάν τα μέλη του κοινοβουλίου απορρίψουν την συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, προσθέτοντας ότι κατά την γνώμη του, μία ήττα δεν είναι αναπόφευκτη.

«Στην περίπτωση μη θετικής εξέλιξης της ψηφοφορίας την Τρίτη, κανένας δεν γνωρίζει τι θα συμβεί. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι συνολική αβεβαιότητα – που αποτελεί την μόνη βεβαιότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ζυμώσεις και στους Εργατικούς
   
Το αντιπολιτευτικό Εργατικό Κόμμα στην Βρετανία θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μία εναλλακτική συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ, μέσα σε λίγες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Τζον ΜακΝτόνελ, προσθέτοντας ότι αναμένει την απόρριψη της συμφωνίας της κυβέρνησης.

«Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε... Η συμφωνία για τους Εργατικούς θα ήταν ζήτημα εβδομάδων και η ΕΕ προσβλέπει θετικά σε αυτό. Σε όλες τις συζητήσεις που είχαμε, το βλέπουν αυτό, ως τη βάση για την διεξαγωγή των κατάλληλων διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο ίδιος στο BBC.

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του κόμματος για το Brexit, Κιρ Στάρμερ ανέφερε ότι το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας θα πρέπει να στηρίξει την παραμονή στην ΕΕ. 
«Εάν υπάρξει δημοψήφισμα, αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει ως δέσμευση, αν θέλετε, σε οποιαδήποτε συμφωνία θελήσει να φέρει η (πρωθυπουργός) Τερέζα Μέι. Εάν αυτή είναι η θέση της, τότε κατά την άποψή μου η προεπιλογή μας πρέπει να είναι η ‘παραμονή’», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στο Sky News.

Μολαταύτα, ο Στάρμερ σημείωσε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να επιδιώξει να εξασφαλίσει από το Κοινοβούλιο τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος την ερχόμενη Τρίτη, κατά τη διεξαγωγή της συζήτησης στην διάρκεια της οποίας οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ, ή κατά της προτεινόμενης από τη Μέι συμφωνίας για το Brexit.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ