Redut: Η νέα ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση που αντικατέστησε την Wagner

Σύμφωνα με τις βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, η οργάνωση αριθμεί αυτή τη στιγμή περισσότερα από 7.000 άτομα, ανάμεσά τους και πρώην συνεργάτες της Wagner

Η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Redut (Ρεντούτ) είναι η νέα Wagner, με τον έλεγχο και τη χρηματοδότηση της δραστηριότητας της να έχει αναλάβει η Κύρια Διεύθυνση Κατασκοπείας του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τις βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, τις οποίες επικαλείται η ρωσική υπηρεσία του BBC, η οργάνωση στρατολογεί μισθοφόρους, μεταξύ των οποίων και πρώην συνεργάτες της Wagner, η οποία και τυπικά διαλύθηκε με τον θάνατο του ιδρυτή και αρχηγού της, Γεβγκένι Πριγκόζιν σε αεροπορικό δυστύχημα, στις 23 Αυγούστου 2023. 

Η Redut αριθμεί αυτή τη στιγμή περισσότερα από 7.000 άτομα και από την έναρξη της ρωσικής εισβολής η οργάνωση συμμετείχε στις εχθροπραξίες στις περιοχές Ντονέτσκ, Χαρκόβου, Κιέβου και Λουγκάνσκ.

Αυτή τη στιγμή η οργάνωση είναι μια από τις πολλές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες και σώματα εθελοντών, που χρησιμοποιεί το υπουργείο Άμυνας για να καλύψει ανάγκες των ρωσικών τακτικών δυνάμεων.

Στην αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών του βρετανικού στρατού, αναφέρεται ότι η πρακτική της δημιουργίας τμημάτων «εθελοντών» πολύ πιθανόν να συνέβαλε στο να αποφύγει η Ρωσία νέα κύματα επιστράτευσης, η οποία δεν είναι δημοφιλής στον κόσμο.

Την περασμένη εβδομάδα ερευνητές δημοσιογράφοι των ιστοτόπων Shemi και Sistema δημοσίευσαν μια μεγάλη έρευνα με θέμα τη μυστική στρατολόγηση Ρώσων για τις ανάγκες του πολέμου .

Πηγή: skai.gr