Πυρά κατά Μπαρόζο

Αυστηρή κριτική ασκήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον Ντουράο Μπαρόζο και στον τρόπο με τον οποίο το Συμβούλιο αποφάσισε για την υποψηφιότητά του, την οποία επικύρωσε σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο. Υπέρ του Μπαρόζο ψήφισαν 413 από τους 708 ευρωβουλευτές που ήταν παρόντες στην ψηφοφορία, σε σύνολο 732 ευρωβουλευτών, ενώ 251 ψήφισαν κατά και υπήρχαν 44 λευκά ή άκυρα ψηφοδέλτια.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Μάρτιν Σούλτς, εκ μέρους των Σοσιαλιστών, ο οποίος ανέφερε ότι «η ομάδα του θα εξετάσει κατά πόσο ο κ Μπαρόζο είναι το κατάλληλο άτομο για την προεδρία της Κομισίον».
Αλλά και στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Μπαρόζο: «Ως αριστερός ευρωβουλευτής θα σας καταψηφίσω. Γιατί δεν θέλω μία Ευρώπη που να κάνει το delivery του κ. Μπους όπως κάνατε εσείς στις Αζόρες».
Εντωμεταξύ ο κ. Μπαρόζο αρνείται τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του, απορρίπτοντας τις πιέσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι οποίες ζητούν τον διορισμό «υπερ-επιτρόπου» στην Κομισιόν, με αρμοδιότητα την οικονομική μεταρρύθμιση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, τόνισε ότι επιθυμεί να ηγείται μιας ομάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου όλοι θα είναι ίσοι μεταξύ τους.
Πηγή: skai.gr