Πρωτεύουσα και των δύο πλευρών η Ιερουσαλήμ

\"Πρωτεύουσα και των δύο πλευρών\" πρέπει να είναι η Ιερουσαλήμ δήλωσε την Πέμπτη ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ εκφράζοντας την Πέμπτη την ανησυχία του Λονδίνου για την πρόθεση των Ισραηλινών να κατεδαφίσουν δεκάδες σπίτια Παλαιστινίων στην αραβική ανατολική Ιερουσαλήμ.

\"Είμαστε πραγματικά ανήσυχοι για τις κατεδαφίσεις που σχεδιάζονται στην ανατολική Ιερουσαλήμ\", είπε ο Μίλιμπαντ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Αμάν με τον ιορδανό ομόλογό του Νάσερ Τζούντεχ.

Ο Μίλιμπαντ επανέλαβε ακόμα ότι η θέση της χώρας του επί του θέματος είναι ξεκάθαρη: \"Το ζήτημα της Ιερουσαλήμ είναι κρίσιμο (...) έχει την επικίνδυνη και εκρηκτική δύναμη να διχάζει τους ανθρώπους\", είπε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, ο οποίος στη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψής του στην Ιορδανία επρόκειτο να συναντηθεί επίσης με τον βασιλιά Αμπντάλα και τον πρωθυπουργό Νάντερ Ντάμπι.

Το Ισραήλ εκδίδει με το σταγονόμετρο οικοδομικές άδειες στους άραβες κατοίκους της ανατολικής Ιερουσαλήμ, την οποία οι Παλαιστίνιοι προορίζουν για πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους τους.

Ο δήμος της Ιερουσαλήμ εξέδωσε τις τελευταίες ημέρες δεκάδες εντολές κατεδάφισης κατοικιών οι οποίες, όπως υποστηρίζει, ανεγέρθηκαν παράνομα σε συνοικίες της ανατολικής Ιερουσαλήμ, προκαλώντας την αντίδραση του παλαιστινιακού πληθυσμού που ανέρχεται σε 250.000.

Το εβραϊκό κράτος θεωρεί την Ιερουσαλήμ \"μία και αδιαίρετη\" πρωτεύουσά του.
Πηγή: skai.gr