Προσγείωση-θρίλερ στην Αγγλία- «Μάχη» του πιλότου για να μην αναποδογυρίσει-Δείτε βίντεο

Tρομακτική ήταν η στιγμή που ένα αεροσκάφος της British Airways παλεύει να προσγειωθεί στο Χίθροου κατά τη διάρκεια της καταιγίδας Corrie με σοκαρισμένους παρατηρητές του αεροπλάνου να επαινούν τον πιλότο αφού λένε ότι η ουρά του τζετ χτύπησε την άσφαλτο.

Άνεμοι με ταχύτητα έως και 92 μίλια την ώρα προκάλεσαν καταστροφές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς η καταιγίδα Corrie έπληξε τη χώρα, αφήνοντας δύο ανθρώπους νεκρούς, χιλιάδες χωρίς ρεύμα, κλείνοντας σχολεία και ακυρώνοντας τα τρένα.

Το αεροπλάνο ερχόταν στο αεροδρόμιο του Λονδίνου τη Δευτέρα λίγο μετά το μεσημέρι μετά την αναχώρησή του από το Αμπερντίν περίπου στις 10.50 π.μ.


Συγκλονιστικά πλάνα που καταγράφηκαν από την πλατφόρμα ζωντανής ροής Big Jet TV έδειξαν ότι το αεροσκάφος σχεδόν αναποδογυρίζει μετά την προσέγγισή του σε ισχυρούς ανέμους με αποτέλεσμα ο πιλότος να υποχρεωθεί σε 'touch and go', που σημαίνει ότι  έπρεπε να απογειωθεί ξανά και να πλησιάσει ξανά για μια δεύτερη προσπάθεια.

Στο βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 40.000 φορές στο διαδίκτυο, φαίνεται το αεροπλάνο να ταλαντεύεται στον άνεμο καθώς πλησιάζει στο Χίθροου.

Το αεροπλάνο φαίνεται να κουνιέται από πλευρά σε πλευρά καθώς χτυπά την άσφαλτο πριν γέρνει πολύ στην αριστερή του πλευρά, ισορροπώντας στους αριστερούς τροχούς.

Καθώς ο πιλότος μάχεται για να αποτρέψει την ανατροπή του, η ουρά του αεροπλάνου φαίνεται να αγγίζει την άσφαλτο πριν το αεροσκάφος εγκαταλείψει τον διάδρομο και κατευθυνθεί ξανά στον αέρα για άλλη μια προσπάθεια.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: daily mail