ΠΟΥ: Ζητά επείγουσα πρόσβαση στη Γάζα - Προειδοποιεί για μακροπρόθεσμη ανθρωπιστική κρίση

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σημειώθηκαν 115 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και η πλειονότητα των νοσοκομείων στη Γάζα δεν λειτουργεί, ενώ το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα σπανίζουν

Έκκληση να του επιτραπεί επείγουσα πρόσβαση στη Γάζα απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  προκειμένου να παραδώσει βοήθεια και ιατρικές προμήθειες και προειδοποιεί για μια μακροπρόθεσμη ανθρωπιστική κρίση.

Περίπου οι μισοί από τους 2.800 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν ήταν γυναίκες και παιδιά ενώ άλλοι 11.000 έχουν τραυματιστεί στη Γάζα από την έναρξη των βομβαρδισμών του Ισραήλ μετά τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς, ανέφεραν αξιωματούχοι του ΠΟΥ σύμφωνα με το πρακτορείο  Reuters.

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών συναντάται σήμερα με «υπεύθυνους που συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων» με θέμα την πρόσβαση στη Γάζα το συντομότερο δυνατό καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος εισόδου ή εξόδου.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σημειώθηκαν 115 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και η πλειονότητα των νοσοκομείων στη Γάζα δεν λειτουργεί, ενώ το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα σπανίζουν.

«Εκφράζονται έντονοι φόβοι για αύξηση των περιστατικών αφυδάτωσης αλλά και για το ξέσπασμα υδατογενών ασθενειών λόγω της κατάρρευσης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Παλαιστινιακή Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες UNRWA. «Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να πεθαίνουν χωρίς νερό».
 

Πηγή: skai.gr